Μ. Ξενογιαννακοπούλου: «Γυρίζουμε σελίδα» Ανέλυσε τον οδικό χάρτη μέχρι και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην διευρυμένη συνέλευση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας

0
72

Τον οδικό χάρτη μέχρι και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα διεξαχθεί από τις 23 μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2024 ανέλυσε χθες η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στη διευρυμένη συνέλευση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Πύργου.
Η κα Ξενογιαννακοπούλου χαρακτήρισε το συνέδριο του Φεβρουαρίου ως «συνέδριο-ορόσημο» με στόχο την επανεκκίνηση, την συσπείρωση, την ανασυγκρότηση και την ανάδειξη της ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως ένα κόμμα της σύγχρονης αριστεράς.
«Γυρίζουμε σελίδα», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Ξενογιαννακοπούλου, μετά από ένα εξάμηνο όπου «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πέρασε από μία εσωτερική διαδικασία κρίσης» και «δυστυχώς υπήρξαν αποχωρήσεις συντρόφων μας».
Όπως ανέφερε η πρ. Υπουργός μέχρι το συνέδριο του Φεβρουαρίου θα υπάρξουν περιφερειακά συνέδρια, όπου θα ακουστούν οι προτάσεις όλων των φορέων, και όπως επεσήμανε περιφερειακό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί και στην Ηλεία.
Οι εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων για το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, νέων νομαρχιακών επιτροπών και συντονιστικών οργάνων των Οργανώσεων Μελών θα λάβουν χώρα στις 15, 16 και 17 Φεβρουαρίου 2024.
Η κα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε επίσης πως «η χώρα διανύει μία κρίσιμη περίοδο και η πρώτη και βασική μας προτεραιότητα ως αξιωματική αντιπολίτευση είναι η ισχυρή, δυναμική και προγραμματική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, στις νεοφιλελεύθερες και αντικοινωνικές πολιτικές».
Μαζί με την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου βρέθηκε στην Ηλεία και η Ελένη Συμεωνίδου από το οργανωτικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Την διευρυμένη συνεδρίαση άνοιξε με χαιρετισμό ο Συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Ηλεία Παναγιώτης Φλεβοτόμος, καθώς και τα μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σπύρος Λαμπρινός και Ανίτα Λάκκα.