Λίμνη Αωού: Πώς βρέθηκε νεκρός ο 16χρονος – Μεγάλος ο αριθμός πνιγμών στην Ελλάδα, λέει ο Λέων

0
236

 

 

 

«O ανιψιός μας δεν ήξερε κολύμπι. Πήγε να πιάσει τη μπάλα αλλά το νερό είχε 100 μέτρα βάθος», λέει η θεία του

Ο 16χρονος πήγε με την παρέα του στη λίμνη Αώου στα Γιάννενα και κάποια στιγμή, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, έκανε βουτιά για να πιάσει μια μπάλα. Οι φίλοι του άρχισαν να ανησυχούν λίγα δευτερόλεπτα μετά

«O ανιψιός μας δεν ήξερε κολύμπι. Πήγε να πιάσει τη μπάλα αλλά το νερό είχε 100 μέτρα βάθος». Αυτά αναφέρει η θεία του 16χρονου που ανασύρθηκε νεκρός από τη λίμνη Αωού στα Γιάννενα.

Ο 16χρονος πήγε με την παρέα του στη λίμνη Αώου στα Γιάννενα και κάποια στιγμή, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, έκανε βουτιά για να πιάσει μια μπάλα. Οι φίλοι του άρχισαν να ανησυχούν λίγα δευτερόλεπτα μετά, καθώς το παιδί δεν βγήκε ποτέ στην επιφάνεια. Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση και γρήγορα ειδοποιήθηκαν οι Αρχές για βοήθεια. Ο διοικητής της 5ης ΕΜΑΚ βούτηξε στη λίμνη Αωού και εντόπισε τον 16χρονο χωρίς τις αισθήσεις του στο βυθό της λίμνης, με τον θάνατό του να συγκλονίζει.

Λέων: Μεγάλος ο αριθμός των πνιγμών στην Ελλάδα

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τόνισε ότι στη χώρα μας που έχει μια τεράστια ακτογραμμή, δυστυχώς παρατηρείται κάθε χρόνο ένας μεγάλος αριθμός πνιγμών από διάφορα αίτια, όπως έλλειψη κολυμβητικής ικανότητας ή λήψη τροφής πριν την είσοδο στο νερο

Ειδικά για την λίμνη Αωού στα Γιάννενα και τον θάνατο του 16χρονου, τόνισε ότι την εξέλιξη της υπόθεσης επηρέασε σίγουρα και το γλυκό νερό της λίμνης, στο οποίο το ανθρώπινο σώμα βυθίζεται πιο εύκολα.