Λευτέρης Αυγενάκης: «Παραδίδεται το προπονητήριο της Αρσης Βαρών στο ΟΑΚΑ»

0
142

 

 

 

Όπως ενημέρωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης από το βήμα της Βουλής, μέσα στην ημέρα (20.01) παραδίδεται το προπονητήριο της άρσης βαρών στο ΟΑΚΑ.

«Σήμερα το μεσημέρι παραδίδεται στο ΟΑΚΑ το Προπονητήριο της Άρσης Βαρών και οι βοηθητικοί χώροι, μετά από πλήρη ανακαίνιση και με όλο τον εξοπλισμό και τις εγγυήσεις του, ώστε η μετεγκατάστασή της Άρσης Βαρών από τον Άγιο Κοσμά να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα» ανακοίνωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή, Γιάννη Γκιόκα.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού τόνισε ότι «με ταχείς ρυθμούς και προσήλωση στην τήρηση των σφικτών χρονοδιαγραμμάτων προχωράμε τα έργα των εγκαταστάσεων και μετεγκαταστάσεων του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, έργα για τα οποία είμαστε περήφανοι, καθώς είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας και τις κάνουμε πράξη».

Ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε ότι δεν καταργείται το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί, και όλα κυλούν, σε πλήρη συνεννόηση και ομοφωνία με όλους τους εμπλεκομένους, σύμφωνα με το σχέδιο ομαλής μετεγκατάστασης σε άλλες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, που αξιοποιούνται βάσει του προγράμματος το οποίο παρουσιάστηκε μαζί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και με απόλυτη τήρηση των συμφωνημένων χρονοδιαγραμμάτων, έως ότου και να ολοκληρωθούν οι νέες αθλητικές υποδομές στο Πάρκο Ελληνικού.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε επιγραμματικά:

* στην πολύμηνη συνεργασία και την ομαδική δουλειά για τη Σύμβαση Συνεργασίας που υπογράφτηκε από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, τη Lamda Development, το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, το ΟΑΚΑ και το Ολυμπιακό Χωριό,

* στις αλλεπάλληλες ενημερωτικές συναντήσεις με τα σωματεία εργαζομένων και τις Ομοσπονδίες και την ομόφωνη έγκρισή τους για το περιεχόμενο της Σύμβασης, καθώς και

* στις Επιτροπές Παρακολούθησης της υλοποίησής της, όπου μετέχουν και αθλητές, προκειμένου να κάνουν αυτοψία και να εγκρίνουν τα διαμερίσματα που θα φιλοξενήσουν τους 94 διαμένοντες αθλητές στον Άγιο Κοσμά, έως ότου κατασκευαστούν οι νέοι ξενώνες στο Ελληνικό και ανακατασκευαστούν οι υπάρχοντες στο ΟΑΚΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ