Λαμπρόπουλος: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επενδύει στην συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε όλους τους τομείς»

0
109

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει και θα έχει συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε όλους τους τομείς και μάλιστα επενδύει ιδιαίτερα σε αυτήν και για την επόμενη προγραμματική περίοδο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης (Μεγαλόπολη) και ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος, στη διάρκεια της ημερίδας που διοργάνωσε το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.
Θέμα της ημερίδας ήταν «Τουρισμός, Μετακινήσεις και Περιβάλλον. Τεχνολογικές προκλήσεις και πρακτικές» και διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο χρηματοδότησης του έργου από το ΠΕΠ Πελοποννήσου.
Ο κ. Λαμπρόπουλος ανέφερε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τουρισμό και στην προβολή της περιφέρειας, αφού έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να την καταστήσουν σημαντικό τουριστικό προορισμό στη χώρα, σε συνδυασμό πάντα με τον έλεγχο του περιβαλλοντικού αποτυπώματος που έχουν οι τουριστικές δράσεις και οι μετακινήσεις στο πλαίσιο των τουριστικών εξορμήσεων.
Αφού, όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης, χωρίς προστασία του περιβάλλοντος χάνεται το συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου μας και μειώνεται η αξία του παρεχόμενου τουριστικού μας προϊόντος.
Ο κ. Λαμπρόπουλος συνεχάρη, τέλος, τους διοργανωτές της ημερίδας και επανέλαβε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το οποίο αποτελεί έναν ακόμα σημαντικό εταίρο για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου.