Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Κώστας Νικολούτσος σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στον Γιώργο Μαρκόπουλο μιλάει για τους στόχους που έχει θέσει ώστε: «να πραγματοποιηθούν έργα στην χερσαία ζώνη», «να βελτιωθούν οι συνθήκες» και να υπάρχει «αναβαθμισμένη διακίνηση των τουριστών», στο Κατάκολο και στις άλλες περιοχές της Ηλείας.

Αρχικά ως νέος πρόεδρος κάνει τις απαραίτητες συστάσεις ως προς την δομή και λειτουργία του Δ.Λ.Τ.Π.. Ακολούθως η συζήτηση εμβαθύνει σε αποκλειστικά θέμα του οργανισμού σε σχέση με τις υποδομές, τις παροχές και τις υπηρεσίες του είτε μεμονωμένα ως προς αυτές, ή σε συσχέτιση με την γεωγραφία του όλου χώρου και τον τοπ προορισμό που είναι η Αρχαία Ολυμπία.

Στην συνέχεια αναφέρεται σε Θέματα που άπτονται της υγείας και της γενικότερης ασφάλειας των τουριστών αλλά και της βελτίωσης των συνθηκών παραμονής και της αναβάθμισης της ξενάγησης τουριστών σε παραπάνω από ένα επισκέψιμο τόπο.

Ακόμα ο κ Νικολούτσος αναφέρεται «στην καλή συνεργασία με τον δήμο Πύργου», αλλά και «στις διεκδικήσεις προς την πολιτεία για τα αναγκαία έργα» σε ένα λιμάνι που ωε γνωστόν είναι μεταξύ των πέντε πρώτων σε όλη την χώρα. Ενώ σε σχετική ερώτηση εμφανίζεται επιφυλακτικός ως προς την τελική υλοποίηση της εξόρυξης πετρελαίου.

Τέλος, «κοιτάζοντας μόνο μπροστά», επιμελώς αποφεύγει να αναφερθεί σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με το παρελθόν και όσα δικαίως ή αδίκως έχουν γραφεί και σχολιασθεί, καταθέτει τους στόχους που έχει θέσει το νέο Δ.Σ. προς υλοποίηση στο διάστημα της θητείας του.