Κορονοϊός: Μέχρι πότε θα φοράμε μάσκα – Πότε προβλέπεται αποκλιμάκωση της πανδημίας

0
210

 

 

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι μετά τις αρχές Μαρτίου «τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά», προσθέτοντας ότι «η ουσία είναι ότι θα σουβλίσουμε αρνί». Η γιατρός, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «ο ιός δε θα φύγει, ο ιός θα είναι εδώ, απλώς με τα αντιικά φάρμακα και με τα εμβόλια θα τον αντιμετωπίζουμε. Αυτό είναι το δια ταύτα. Ο ιός όπως ο ιός της γρίπης και τόσοι άλλοι κορονοϊοί θα είναι εδώ, θα κάνουμε πρόληψη με τα εμβόλια, και όποιος νοσήσει τότε θα χρησιμοποιήσουμε τα αντιικά και τα πρωτόκολλα που έχουμε».

Επικαλούμενη τον λοιμωξιολόγο του Λευκού Οίκου Άντονι Φάουτσι είπε ότι το βέλτιστο θα ήταν ένα εμβόλιο για όλους τους κορονοϊούς ώστε να ησυχάσουμε, να ηρεμήσουμε για όλο το χρόνο, αλλά πρόσθεσε χρειάζεται πολύ χρήμα για να γίνει αυτό.

Για τη μάσκα διευκρίνισε «εάν προχωρήσουμε έτσι όπως είμαστε, μέχρι το Πάσχα εάν υπάρχει πολύς κόσμος εκεί που θα είμαστε θα μπορεί να φορεθεί κι η μάσκα. Αν όμως είμαστε ελάχιστα άτομα, και οικογένειες που η οικογένεια είναι φούσκα δε θα χρειαστεί να τη φοράμε». «Στη δουλειά μας θα τη φορέσουμε ακόμα. Μην αρχίσουμε από σήμερα και χαλαρώνουμε, στόχος είναι μπροστά, και όχι πίσω» προειδοποίησε η κ. Παγώνη.

«Πρέπει να γίνει η τρίτη δόση που καλύπτει και την Όμικρον σε υψηλό ποσοστό»
«Η Όμικρον και οι υποπαραλλαγές της 1,2 και 3 είναι πολύ μεταδοτικές, αρρωσταίνουν περισσότεροι, με απλά συμπτώματα εάν είσαι εμβολιασμένος, εάν είσαι ανεμβολίαστος είναι πιο βαριά, και οι ανεμβολίαστοι νοσηλεύονται και στις κλίνες COVID και μπορούν να φτάσουν και ΜΕΘ COVID» σημείωσε. «Πρέπει να γίνει η τρίτη δόση που καλύπτει και την Όμικρον σε υψηλό ποσοστό» πρόσθεσε η Ματίνα Παγώνη.

ΠΗΓΉ:https://pelop.gr/