Κορονοϊός – Μέτρα: «Ανοίγουν» και οι εκδρομές για τα ΚΑΠΗ – Παρατείνεται η χρήση μάσκας

0
226

 

 

 

 

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε την Τετάρτη, 23.02.2022 και τα μέτρα κατά του κορονοϊού μπήκαν στο «μικροσκόπιο» των ειδικών.

Ένα από τα μέτρα για το οποίο το σενάριο της άρσης «έπαιξε» δυνατά τις τελευταίες ημέρες ήταν αυτό της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο αυτό παρατείνεται και θα συζητηθεί εκ νέου την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα, πάντως, με τις πληροφορίες του iatropedia.gr, αυτό που είδαν με πιο… θετικό μάτι οι ειδικοί ήταν το ζήτημα των εκδρομών για τα ΚΑΠΗ, με το «πράσινο φως» να ανάβει.

Κορονοϊός – Μέτρα: Μετά τον Απρίλιο τα σπουδαία για την άρση

Με την σταδιακή άρση των παραπάνω περιοριστικών μέτρων θα φτάσουμε μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται στη χώρα μας να ξεκινήσουν να συμβαίνουν οι μεγαλύτερες αλλαγές, ώστε να συμβαδίσουμε με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

“Θεωρώ ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου, τα περισσότερα από τα μέτρα που ισχύουν για τους εμβολιασμένους, θα έχουν αρθεί. Προφανώς κάποια θα παραμείνουν, όπως η μάσκα και κάποια μέτρα αποστάσεων, τα οποία, όμως, δεν επηρεάζουν την κανονικότητα”, δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Έως τότε -και εκτός απροόπτου- θα έχει αποκλιμακωθεί ακόμη περισσότερο η επιδημία, γεγονός που θα επιτρέψει να συμβούν ακόμη μεγαλύτερες αλλαγές που θα μας επιτρέψουν να έρθουμε ακόμη πιο κοντά στην κανονικότητα.