Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν για 26 Απριλίου οι σταφιδοπαραγωγοί της Ηλείας

Σε κινητοποίηση στη διασταύρωση Καράτουλα, απαιτώντας άμεσα μέτρα ενίσχυσης των βιοπαλαιστών αγροτών, καλεί την Τετάρτη 26 Απρίλη στις 11.30 π.μ. η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας.
Όπως επισημαίνει, η νέα καλλιεργητική περίοδος έχει ξεκινήσει, όμως οι παραγωγοί δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, υπογραμμίζοντας:«Τα χρήματα που πήραμε από το λάδι εξανεμίζονται. Τη σταφίδα μας την παίρνουν με ψίχουλα και το κράτος δεν μας έχει δώσει τίποτα από αυτά που δεσμεύεται μετά από τις κινητοποιήσεις μας».
Σημειώνοντας ότι «ανάσες ανακούφισης» οι αγρότες έχουν όταν δεν περιμένουν σωτήρες για να τους λύσουν τα προβλήματα, όταν βγαίνουν στους δρόμους με όλες τις μορφές, καλεί μαζικά, ενωτικά σε συνέχιση των αγώνων μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους και την Ομοσπονδία και απαιτεί:
Κατώτερη εγγυημένη τιμή στη σταφίδα που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και να μας αφήνει ένα μεροκάματο να επιβιώσουν οι οικογένειές μας και να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα. ΤΕΡΜΑ στη κοροϊδία με τιμές ελεημοσύνης κράτους – Παναιγιάλειου – εμπόρων.
Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε σταφίδα, αμπέλι και άλλα προϊόντα που έχουν πωληθεί κάτω από το κόστος παραγωγής παρότι φτάνουν στην κατανάλωση 5-10 φορές ακριβότερα. Να δοθεί η συνδεδεμένη στη σταφίδα.
Να σβηστούν ΟΛΑ τα πρόστιμα που έρχονται από τη ΔΟΥ στους αγρότες.
Με απόφαση του κράτους να σταματήσουν οι διεκδικήσεις της εκκλησίας για τα χωράφια μας.
Να δοθούν άμεσα ΟΛΕΣ οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους.
Να αποζημιωθούν από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία με 72 ευρώ/στρέμμα ΟΛΟΙ οι αγρότες.
Μείωση του κόστους παραγωγής το οποίο έχει εκτοξευτεί στον ουρανό!
Αφορολόγητο πετρέλαιο για αγροτική χρήση όπως έχουν οι εφοπλιστές.
Πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh. Να καταργηθεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας. Να καταργηθεί το πρόστιμο ρύπων.
Να προχωρήσουν άμεσα τα απαιτούμενα έργα για τη λύση των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν στο δίκτυο του ΤΟΕΒ και έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στην άρδευση των χωραφιών μας.

www.agronews.gr