Κατατέθηκε στην ΕΤΑΔ αίτημα παραχώρησης του Κουνουπελίου στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

0
43

 

 

 

 

Σκοπός του Δήμου είναι η αξιοποίηση και η ανάδειξη της περιοχής με επενδυτικό σχέδιο που θα πραγματοποιηθεί με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον

 

Αίματα παραχώρησης της περιοχής Κουνουπελίου κατέθεσε προς την ΕΤΑΔ ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Στην επιστολή που συνέταξε και απέστειλε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας προς την ΕΤΑΔ, αναφέρεται πως σκοπός του Δήμου είναι η αξιοποίηση και η ανάδειξη της περιοχής με επενδυτικό σχέδιο που θα πραγματοποιηθεί με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον.

Για τις λεπτομέρειες της παραχώρησης έγινε ήδη μία πρώτη συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης με στελέχη της ΕΤΑΔ και πλέον το αίτημα βρίσκεται προς επεξεργασία.

Η επιστολή του Δημάρχου προς την ΕΤΑΔ έχει ως εξής:

«Στον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης  ανήκει  η περιοχή ΚΟΥΝΟΥΠΕΛΙΟΥ που αποτελεί και τα σύνορα του Δήμου μας, και είναι γνωστή ως  Λουτρά Αρχαίας Υρμίνης, διότι από το 1940 λειτουργούσε ως θεραπευτήριο Ιαματικών Λουτρών.

Σήμερα η εγκατάλειψη της συγκεκριμένης περιοχής έχει μετατρέψει το υπάρχον παλιό κτίριο που βρίσκεται εκεί σε κέντρο ανομίας και παραβατικότητας, δημιουργώντας  σοβαρό θέμα ασφάλειας για την περιοχή.

Ως Δημοτική Αρχή αιτούμαστε την παραχώρηση του, στον Δήμο μας, είτε με την μορφή της Δωρεάς, ή με τη μορφή μακροχρόνιας μίσθωσης, με σκοπό την αξιοποίηση και την ανάδειξη του Κουνουπελίου. Για την πραγμάτωση αυτού του σχεδίου, έχουμε ήδη συνομιλήσει με οικονομικούς παράγοντες, και επενδυτές οι οποίοι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους.

Η επένδυση αυτή θα επιφέρει τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή μας, με νέες θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία αλλάζοντας όλη την εικόνα του τόπου μας.

Θα πρέπει να τονισθεί πως όλες οι παρεμβάσεις μας, θα πραγματοποιηθούν με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον. Προστασία της παραλίας, σεβασμός φυσικών χώρων, δημιουργία θεματικού πάρκου αναψυχής από στοιχεία της φύσης, χώρος υπαίθριων εκδηλώσεων, φάρμα ζώων, καθώς και ιππικός όμιλος.

Θα διερευνήσουμε  όλες  τις  δυνατότητες για την δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου, σύμφωνα με τις κείμενες προδιαγραφές, και κανόνες που προβλέπονται. Την διάνοιξη και τον καθαρισμό δασικών δρόμων για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών καθώς την ανάπτυξη του φυσιολατρικού τουρισμού.

Επιθυμούμε την ανάδειξη της ιστορικότητας των Ιαματικών Λουτρών Αρχαίας Υρμίνης, καθώς και του Φραγκικού Κάστρου. Την ανάδειξη της Ιστορικής εκκλησίας του Αγίου Νικολάου η οποία λειτουργεί έως και σήμερα.

Θα επιθυμούσαμε όπως επιδείξετε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο αίτημα μας, διότι με την βοήθεια σας θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τα παραπάνω σχέδια .

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση και θα επιθυμούσαμε μια συνάντηση μαζί σας.

Μετά τιμής,

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Λέντζας Ιωάννης».