Καταγγελία για απρόκλητη επίθεση στον οδηγό απορριμματοφόρου

0
29

Από το Σύλλογο Εργαζομένων Δήμων Πύργου -Αρχαίας Ολυμπίας –Ζαχάρως
Καταγγελία για απρόκλητη επίθεση στον οδηγό απορριμματοφόρου

Σε καταγγελία σχετικά με την επίθεση σε βάρος εργαζόμενου του δήμου Πύργου, μέσα στο δικαστήριο της πόλης, προέβη ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου -Αρχαίας Ολυμπίας –Ζαχάρως.
Ο Σύλλογος με ανακοίνωσή του «καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε την Δευτέρα 13.3.2023 ο συνάδελφος οδηγός απορριμματοφόρου μέσα στο Δικαστήριο από συγγενείς της θανούσης του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος στις 30.8.2017 με θύμα τη εργαζόμενη στην καθαριότητα».
Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων αναφέρονται τα εξής:
«Συγκεκριμένα και ενώ περίμενε με τον δικηγόρο του έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου και πριν την έναρξη της διαδικασίας, προπηλακίστηκε στην αρχή φραστικά με ακατανόμαστες εκφράσεις και απειλές για την ζωή του και μετά δέχθηκε και σωματική βία, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με συνοδεία αστυνομίας στο νοσοκομείο καθότι αισθάνθηκε άλγος.
Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.
Είναι η δεύτερη φορά που δέχεται επίθεση ο συγκεκριμένος συνάδελφος αφού στις 22.11.2018 είχε δεχθεί επίθεση από δύο άτομα (ήταν και τώρα στο δικαστήριο) τα οποία τον είχαν χτυπήσει εν ώρα υπηρεσίας μπαίνοντας μέσα στο απορριμματοφόρο και τραβώντας τον βίαια έξω από αυτό. Και τότε είχαμε καταγγείλει το γεγονός αλλά δεν υπήρξε συνέχεια.
Ο Σύλλογος συμπαρίσταται στο πένθος και κατανοεί τη θλίψη της οικογένειας της άτυχης εκλιπούσης συναδέλφου, πλην όμως θεωρούμε επιβεβλημένο να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη απερίσπαστη να επιτελέσει το έργο της, διότι αυτό αρμόζει στις πολιτισμένες κοινωνίες και όχι να επιχειρούμε να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας.
Επίσης εκφράζει την στήριξη και την συμπαράσταση του στον συνάδελφο οδηγό και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θίγει την αξιοπρέπεια και να απειλεί οποιονδήποτε συνάδελφο. Είναι αδιανόητο να γίνονται τέτοια γεγονότα μέσα σε δικαστικές αίθουσες που σκοπό έχουν την απονομή της δικαιοσύνης.
Καλούμε την Δημοτική αρχή αλλά και τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρουν υπεύθυνα θέση και να καταδικάσουν το γεγονός και κάθε είδους τέτοιες πρακτικές εναντίον εργαζομένων.
ΤΟ ΔΣ»