Καλάβρυτα: Αγνοούνται τρεις αναρριχητές στον Χελμό – Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους

0
303

 

 

 

 

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων καθώς από το βράδυ του Σαββάτου αγνοούνται 3 χειμερινοί αναρριχητές.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες πρόκειται για τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση. Ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της “μαυρολίμνης”.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο τους αναζήτησε αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Οι τρεις άνδρες δεν επέστρεψαν, και έκτοτε σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό τους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση, στην οποία συμμετέχουν τουλάχιστον 15 πυροσβέστες, ενώ οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι σχετικά καλές.

 

«Πολύ έμπειροι ορειβάτες οι αγνοούμενοι στα Καλάβρυτα»

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε σχετικά ο γενικός διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, Αλέξης Άγριος.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πολλά δεδομένα. Έχουμε τρεις πολύ έμπειρους ορειβάτες που ξεκίνησαν εχτές να μεταβούν εκτός του κέντρου για παγο-αναρρίχηση. Ο ένας είναι και εκπαιδευτής και από τα πιο γνωστά ονόματα στη χώρα. Είχαμε νυχτερινή λειτουργία στο κέντρο, διαπιστώσαμε όταν κλείναμε ότι υπήρχε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ και ότι ήταν αυτών των τριών ατόμων που δεν είχαν γυρίσει ακόμα. Επικοινωνήσαμε με τους δικούς τους και δεν είχαν δώσει σημάδι ζωής. Έκτοτε είμαστε σε επιφυλακή και σε συντονισμό με την Πυροσβεστική και την αστυνομία», είπε ο κ. Άγριος. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές.

Πληροφορίες Mega, Kalavrytanews.gr