Ηλεία: Η …σύναξη των εκσυγχρονιστών στο χωριό του Σημίτη!

0
137

 

 

 

Μια συνάντηση για την παρουσίαση ενός βιβλίου που σίγουρα θα συζητηθεί είναι αυτή που γίνεται την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου , στο χωριό του Κώστα Σημίτη, στο Κορακοχώρι Ηλείας!

Πρόκεται για την παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Γιάννη Βούλγαρη, που θα γίνει από τους Κώστα Σημίτη, Ευάγγελο Βενιζέλο και Νίκο Αλιβιζάτο!

Από αυτούς που μετέχουν γίνεται εύκολα αντιληπτό πως δεν θα είναι μια απλή συνάντηση, μια απλή παρουσίαση βιβλίου, καθώς θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα συζητηθούν έντονα οι θέσεις που θα ακουστούν για τις πολιτικές εξελίξεις ειδικότερα στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Αλλωστε αυτή θα είναι η δεύτερη δημόσια εμφάνιση του Ευάγγελου Βενιζέλου, από την ημέρα της σύγκρουσης και της ρήξης του με την Φώφη Γεννηματά.

Ο Νϊκος Αλιβιζάτος 

 

Το βιβλίο, με τίτλο «Ελλάδα: μια χώρα παραδόξως νεωτερική», θα προσφέρει δυνατότητα σύναξης των εκσυγχρονιστών, σε μια φάση που όλοι στον χώρο της κεντροαριστεράς ψάχνονται.

Ο συγγραφέας του βιβλίου άλλωστε, παλιός γραμματέας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος του ΚΚΕεσ., τα πρώτα χρόνια μετά την δικτατορία, έχει παίξει ενεργό ρόλο στα τεκταινόμενα στην ελληνική σοσιαλδημοκρατία. Ηταν από τους πρωταγωνιστές του εγχειρήματος των 58 στο Ακροπόλ, αν και η προσπάθεια διεύρυνσης τότε της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δεν ευδοκίμησε.

Πάντως ότι και να ειπωθεί, ό,τι και να ακουστεί στην σύναξη αυτή στο Κορακοχώρι, αποκτά άλλο ενδιαφέρον. Και όχι μόνο λόγω της επανεμφάνισης του Ευάγγελου Βενιζέλου.

πηγή:https://tempo24.news