Ηλεία: “Αφόρητη η κατάσταση με τα κουνούπια”

0
17

Σε περιοχές της Ηλείας όπου είναι αναγκαίοι οι ψεκασμοί από την Περιφέρεια

Σε μείζον εξελίσσεται το πρόβλημα της ύπαρξης  υπερπληθυσμών κουνουπιών  σε πολλά σημεία της Ηλείας, επί το πλείστον σε περιοχές που υπάρχουν λιμνάζοντα ύδατα.

Αυτή την εποχή  αφόρητη  είναι η κατάσταση στην περιοχή του Καϊάφα, όπου λόγω και των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών οι πληθυσμοί των κουνουπιών έχουν αυξηθεί σε  πολύ μεγάλο βαθμό.

Κάτι ανάλογο εξάλλου παρατηρείται συχνά και στην περιοχή του Κάμπου, όπου στο παρελθόν έχουν εντοπιστεί κρούσματα ελονοσίας και ελλοχεύει ο κίνδυνος εξάπλωσης της ασθένειας εξαιτίας των κουνουπιών.

Παράλληλα κίνδυνος εγκυμονείται και για τον ιό του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται κυρίως με τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού και μπορεί να προκαλέσει νόσο στον άνθρωπο και σε ορισμένα ζώα (π.χ. άλογα, πτηνά).

Μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώνεται με τα κουνούπια, κρίνονται αναγκαίοι  οι ψεκασμοί για την καταπολέμησή τους στην Ηλεία, από την Περιφέρεια Δυτικής  Ελλάδας, τη στιγμή που κατά το παρελθόν είχαν σημειωθεί καθυστερήσεις με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα των κουνουπιών.

Η φετινή καλοκαιρία συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην όξυνση του προβλήματος, ενώ κανείς δεν γνωρίζει εάν  υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας κατά το μήνα Μάρτιο που διανύουμε…

από την ομάδα σύνταξης