Ηλεία: Περίμεναν το ασθενοφόρο από την Πάτρα… με τη μαθήτρια σε επιληπτική κρίση

0
285

 

 

 

Η διευθύντρια και ο σύλλογος των εκπαιδευτικών του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Πύργου, κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους, σχετικά με την ασφάλεια των μαθητών τους, μετά το περιστατικό που συνέβη την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, όπου μαθήτρια του σχολείου εκδήλωσε επιληπτικές κρίσεις κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί.

Όμως δεν υπήρχε ασθενοφόρο για να μεταφέρει το παιδί στο νοσοκομείο του Πύργου για ιατρική περίθαλψη και όταν βρέθηκε μετά από δύο ώρες, η μαθήτρια είχε αποχωρήσει από το σχολείο με τη μητέρα της.

Αναλυτικά οι προβληματισμοί του σχολείου:

«Στις 2 Φεβρουαρίου 2022 στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Πύργου μαθήτριά μας εκδήλωσε δύο επιληπτικές κρίσεις κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Η πρώτη κρίση μικρής διάρκειας και έντασης αντιμετωπίστηκε από τη διευθύντρια και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό. Δύο ώρες μετά ακολούθησε δεύτερη κρίση η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό της μαθήτριας κατά την πτώση της.

Η υποδιευθύντρια κάλεσε το 166, από το οποίο ενημερώθηκε ότι για την περιοχή υπήρχαν μόνο δύο ασθενοφόρα, τα οποία βρίσκονταν σε τροχαία ατυχήματα και δεν ήξεραν πότε θα ήταν διαθέσιμα. Σημειωτέον, θα ξεκινούσαν από Πάτρα.

Δύο ώρες μετά επικοινώνησαν μαζί μας, όμως η μαθήτρια είχε αποχωρήσει με τη μητέρα της. Με αφορμή το πιο πάνω περιστατικό, θα θέλαμε να τονίσουμε την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης του σχολείου μας με σχολικό νοσηλευτή, καθώς σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των μαθητών, χρήζουν νοσηλευτικής φροντίδας και παρέμβασης και άλλα περιστατικά.

Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε την έλλειψη ασθενοφόρου στην περιοχή, ένα γενικότερο πρόβλημα για ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Αν το χτύπημα της μαθήτριάς μας ήταν πιο σοβαρό, δεν θέλουμε να σκεφτούμε ποια θα ήταν η κατάληξη.

Η διευθύντρια και ο σύλλογος των εκπαιδευτικών του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ».

πηγή:https://tempo24.news/