Ηλεία: Στο μέτωπο της χασισοκαλλιέργειας

0
236

 

 

 

Προβληµατισµό στην Πυροσβεστική και στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας προκαλούν οι αλλεπάλληλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Ηλεία σε διάστηµα λιγότερο από 24 ώρες. Σε τέτοιο βαθµό, µάλιστα, που οι αρµόδιες ανακριτικές αρχές ερευνούν το ενδεχόµενο πίσω από τις φωτιές να κρύβονται συµφέροντα ή ακόµα και πόλεµος µεταξύ χασισοκαλλιεργητών της περιοχής.

Τα δεδομένα έχουν ως εξής: στις 9.35 µ.µ. της Τρίτης στην περιοχή «Κορυφή» Ηλείας ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση. Το γεγονός ότι η φωτιά εκδηλώθηκε τις βραδινές ώρες, σε συνδυασμό µε το ότι ξεκίνησε ταυτόχρονα από δύο διαφορετικά σημεία, γεννάει προβληματισμό στους τοπικούς αξιωματικούς της Πυροσβεστικής αλλά και στους επιτελείς του Σώματος. Ενα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η πυρκαγιά να οφείλεται σε εμπρησμό και το κίνητρο να συνδέεται µε τη δράση χασισοκαλλιεργητών της περιοχής.

Χθες, η πυρκαγιά παρουσίαζε καλύτερη εικόνα και περιγραφόταν οριοθετημένη. Ωστόσο, τις απογευματινές ώρες σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν περισσότερα από δέκα εναέρια μέσα, καθώς επίσης 100 πυροσβέστες µε 32 οχήματα. Αλλες πηγές ενημέρωσης, πάντως, ανέφεραν ότι η χθεσινή φωτιά δεν ήταν αναζωπύρωση της παλιάς, αλλά νέα έναρξη, την οποία επίσης απέδωσαν στον «πόλεµο» μεταξύ διαφορετικών ομάδων που ερίζουν για τον έλεγχο των φυτειών ινδικής κάνναβης, δίχως πάντως προς το παρόν να υπάρχουν επαρκή δεδομένα που να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις. Καλύτερη ήταν στο μεταξύ η εικόνα στα περισσότερα από τα πύρινα μέτωπα που απασχόλησαν την Πυροσβεστική τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, όπως στη Φωκίδα, στο Πόρτο Γερμενό, στη Ζάκυνθο κ.α.

πηγή:https://www.kathimerini.gr/