Με γρήγορες διαδικασίες η διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ στον Δήμο Πύργου

0
185

Συνεχίζεται την Τρίτη 14/3 και την Πέμπτη 16/3 στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή

Με άψογη οργάνωση και ταχεία διεκπεραίωση ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα διανομής τροφίμων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Β.Υ.Σ.) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για τους δικαιούχους του Δήμου Πύργου στο χώρο του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας και ήδη μόλις την πρώτη ώρα εξυπηρετήθηκαν δια της μεθόδου «Drive Through» δεκάδες συμπολίτες μας, ενώ το πρόγραμμα συνεχίζεται στον ίδιο χώρο την Τρίτη 14/3 & Πέμπτη 16/3. Παρευρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ενώ από την πλευρά του Δήμου Πύργου, ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Γιάννης Αργυρόπουλος, ο γ.γ. του Δήμου Πύργου Γιάννης Βαρελάς, ο πρόεδρος της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ Βασίλης Σεϊντής και ο υπεύθυνος του Γραφείου Επικοινωνίας Δημάρχου Πύργου, Άλκης Μουστής.

* Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας Γιάννης Αργυρόπουλος επεσήμανε: «Ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας μέσω της σχετικής Κοινωνικής Σύμπραξης, συμμετέχει σε μια ακόμη προγραμματισμένη διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Προγράμματος. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, ήδη από την έναρξη πέρασαν εκατοντάδες αυτοκίνητα και οι δικαιούχοι με πολύ γρήγορες διαδικασίες εξυπηρετήθηκαν. Είναι η δεύτερη φορά που υλοποιείται το πρόγραμμα για τη φετινή χρονιά και ευελπιστούμε να έχει σταθερή συνέχεια».

Οι ωφελούμενοι παρέλαβαν σε αυτή τη διανομή 3 συσκευασίες με 21 προϊόντα (κρέας, τυριά, όσπρια, ζυμαρικά, φρούτα, είδη παντοπωλείου), συνολικού βάρους 33 κιλών ανά άτομο. Ποσότητα που πολλαπλασιαζόταν ανάλογα με τον αριθμό των ωφελούμενων ανά οικογένεια, με ανώτερο όριο τα 200 κιλά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ομαλή διεξαγωγή της δράσης και την καλή λειτουργία της όλης διαδικασίας, διατέθηκε το προσωπικό των Υπηρεσιών Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Πύργου, καθώς και άλλων τμημάτων όπως της Πολιτικής Προστασίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.
Άλλωστε, εκ μέρους του Δήμου, με βάση τις κατευθύνσεις του δημάρχου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, προσωπικό από Υπηρεσίες και Τμήματα συνεισφέρουν καθοριστικά, αφενός με σχετική προετοιμασία από πριν κι αφετέρου και τις τρεις μέρες στην υλοποίηση αυτής της διανομής, που για τους εγγεγραμμένους δικαιούχους εντός του Δήμου Πύργου κι αυτή τη φορά ο χώρος είναι το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή.