Γιώργος Μαυρωτάς για οπαδική βία: Με κινητό πλέον η είσοδος στα γήπεδα

0
62

 

 

 

Το πρόβλημα της οπαδικής βίας δεν πρόκειται να εξαφανιστεί, ωστόσο πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να ελαχιστοποιηθεί, κάτι που φυσικά δεν γίνεται μόνο μέσα σε 2 μήνες, εξήγησε ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο Γιώργος Μαυρωτάς σχολίασε όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες σχετικά με τις κυβερνητικές κινήσεις για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, την ψηφιακή είσοδο με το κινητό μας στα γήπεδα και τις κάμερες παρακολούθησης.

«Σχετικά με τα 200 άτομα στον φάκελο που έδωσε ο κ. Οικονόμου στην εισαγγελία, προφανώς έχει να κάνει με το γεγονός ότι αλλάζει η προσέγγιση του ζητήματος. Κάθε μία αποτελεί μία μεμονωμένη περίπτωση από αυτές που υπήρχαν τα τελευταία 15 χρόνια. Τώρα φαντάζομαι ότι θα υπάρξει μια σύνδεση των διαφόρων φακέλων και υποθέσεων έτσι ώστε να μπορέσουν να προκύψουν στοιχεία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαυρωτάς.

Ερωτηθείς για τη διακοπή του πρωταθλήματος της Super League 1, προκειμένου να μειωθεί η έξαρση της οπαδικής βίας, ο κ. Μαυρωτάς απάντησε πως «νομίζω ότι η λογική της διακοπής του πρωταθλήματος της Super League 1 για 2 μήνες ενέχει και ένα σκοπό. Με άλλα λόγια, όταν μια κατάσταση βλέπεις ότι βαίνει επιδεινούμενη και κλιμακώνεται, πρέπει πρώτα να τη σταθεροποιήσεις και μετά να την θεραπεύσεις.

Τώρα, στην προκειμένη περίπτωση που οι αγώνες της Super League 1 θα γίνονται και χωρίς θεατές, νομίζω ότι η προσοχή θα πέσει στα άλλα παιχνίδια, ώστε να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα και να μην υπάρχει, αυτή η διασπορά του χουλιγκανισμού στα άλλα αθλήματα», εξήγησε ο γενικός γραμματέας αθλητισμού.

«Δεν πρόκειται να εξαφανίσεις το πρόβλημα της βίας. Το θέμα είναι να δημιουργήσεις τις συνθήκες ώστε να το ελαχιστοποιήσεις και αυτό δεν λύνεται μέσα σε δύο μήνες. Πρέπει να πάρουμε μέτρα, όπως κάνουν και άλλες χώρες (…) Απλώς χρειάζεται να δουλέψουμε μετά και σε θέματα πρόληψης, σε θέματα ακόμα και εκπαίδευσης μικρών ηλικιών», υπογράμμισε ο κ. Μαυρωτάς.

«Νομίζω ότι εφόσον εφαρμοστούν αυτά που είναι να εφαρμοστούν από την πολιτεία, αλλά και από τις ομάδες-γιατί πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι πρέπει να γίνουν μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος- σε ένα πρόβλημα που τους πλήττει όλους, θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα, όπως για παράδειγμα αυτό για την πρόσβαση με ονομαστικοποίηση, τα εισιτήρια μέσω κινητού που θα διασφαλίζουν την ταυτοπροσωπία (…) Χρειαζόμαστε λοιπόν, τη συνεργασία και των ομάδων για να υπάρξει σωστή λειτουργία και ασφάλεια στους αγώνες», επισήμανε ο κ. Μαυρωτάς.