Γιάννης Ιωαννίδης: Ο συγκινητικός επικήδειος της κόρης του, Ελένης – Θεοδώρας και οι στίχοι από Μαρινέλα

0
58

 

 

 

Ράγισαν… καρδιές από τα λόγια της! Η κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη διάβασε έναν συγκλονιστικό επικήδειο, αποχαιρετώντας τον πατέρα της με “τρεμάμενη” φωνή.

Στον Άγιο Ιωάννη, στη Βούλα, τελέστηκε την Πέμπτη (05/10) η επιμνημόσυνη δέηση για τον Γιάννη Ιωαννίδη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών. Συντετριμμένη η σύζυγός του, Γιούλα, εισήλθε στον ναό, έχοντας στο πλάι της την κόρη τους.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης και η Γιούλα Γκιουζελοπούλου είχαν προσπαθήσει για αρκετά χρόνια να κάνουν παιδί και όταν τελικά ήρθε στη ζωή η κόρη τους, της έδωσαν το όνομα Θεοδώρα – Ελένη, καθώς τη χαρακτήρισαν «δώρο Θεού».

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη, Ελένη-Θεοδώρα, εκφώνησε τον επικήδειο μέσα στον Άγιο Ιωάννη Βούλας και συγκίνησε τους πάντες με τα λόγια της. Μάλιστα, στο φινάλε του διάβασε στίχους από το αγαπημένο του τραγούδι της αγαπημένης του Μαρινέλας. Το “καμιά φορά”.

“Στέκομαι εδώ σήμερα και σε κοιτώ την ώρα που μπαρκάρεις για το τελευταίο σου ταξίδι. Και δεν είμαι μόνη μου. Εδώ είναι όλοι για να σου πούνε το τελευταίο “αντίο”, να σου φωνάξουν σιωπηλά το πόσο σε αγαπάμε και τι θα σημαίνεις πάντα για την οικογένειά σου, το μπάσκετ, για τον αθλητισμό, για ολόκληρη την Ελλάδα.

Έφυγες νωρίς και ένδοξα μπαμπά. Έφυγες, αλλά πάλεψες με γενναιότητα, όπως το έκανες σε όλη σου τη ζωή. Στάθηκες στις επάλξεις, πολέμαγες σαν θηρίο, δεν φοβόσουν κανέναν και τίποτα. Ήσουν γεννημένος νικητής και ατρόμητος. Και τώρα που σε αποχαιρετάμε, πάλι αγέρωχο σε βλέπω μπροστά μου.

Δάκρυα αυλακώνουν τα πρόσωπά μας, σήμερα που σου λέμε το “αντίο” αλλά υπάρχει και ο αντίλογος και η παρηγοριά. Θρηνούμε που σε χάσαμε, μα χαιρόμαστε κιόλας επειδή ζήσαμε μαζί σου, μεγαλώσαμε μαζί σου, βαδίσαμε στις στράτες που χάραξες, ακολουθήσαμε τις οδηγίες που μας έδινες.

Πάντοτε ζητούσες να σε προσφωνούν κόουτς και τίποτε άλλο. Κοουτσάρα μου θα σου πω κάτι. Το παιχνίδι δεν τελείωσε, απλώς πήρες ένα τάιμ άουτ για να το συνεχίσεις στα επουράνια γήπεδα, περνώντας στην αθανασία. Ένα τραγούδι της αγαπημένης σου Μαρινέλας λέει “θέλω να αλλάξω ουρανό, μα δεν, μα δεν υπάρχουν δρόμοι”. Εσύ όμως μπαμπά μου τους βρήκες αυτούς τους δρόμους.