Φωτιά στον Κουβαρά Αττικής: Πύρινη κόλαση, εγκαταλείπουν μαζικά τα σπίτια τους οι κάτοικοι

0
34

 

 

 

Ολοένα και φουντώνει η μάχη με την τεράστια φωτιά ου ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (17.07.23) στον Κουβαρά Αττικής. Φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο καταγράφουν τις ουρές χιλιομέτρων που έχουν σχηματιστεί με τα ΙΧ των κατοίκων, οι οποίοι εγκαταλείπουν μαζικά τα σπίτια τους, όπου έχουν φτάσει οι πρώτες φλόγες.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, έχουν σταλεί τέσσερα μηνύματα από το 112, εκ των οποίων τα 3 για εκκένωση. Το τελευταίο αφορούσε Λαγονήσι, Ανάβυσσο και Σαρωνίδα, ενώ νωρίτερα εντολή για εκκένωση δόθηκε στους κατοίκους της περιοχής Πέτα, Μελισσουργού και Τραμπουριά.

Σημειώνεται πως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ισχύος 8 μποφόρ, δυσκολεύοντας το έργο κατάσβεσης της φωτιάς.

Συνολικά επιχειρούν συνεχώς 150 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 31 Ρουμάνων πυροσβεστών, 40 πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για ένα εναέριο συντονισμό. Επιπρόσθετα οι εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και οι εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας διαθέτουν μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων στην περιοχή της πυρκαγιάς. Ομοίως και η Περιφέρεια Αττικής.

«Παρόλο που ο πυκνός καπνός και η ένταση των ανέμων δημιουργούν προβλήματα στην ασφαλή προσέγγιση των εναερίων μέσων όλες οι δυνάμεις καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό της πυρκαγιάς», σημείωσε κατά την επίσημη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

«Κινητοποιήθηκε επίσης μεγάλη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφαλή οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών από οικισμούς. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί εγκλωβισμένα άτομα. Βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, οι συνθήκες που επικρατούν και αναμένεται να επικρατήσουν θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολες. Συνθήκες που θα διευκολύνουν την έναρξη και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών», δήλωε ο κ. Αρτοποιός.