Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο TRIPolis Rock Festival

0
37

Το 8ο TRIPolis Rock Festival παρακολούθησαν πάνω από 1000 άνθρωποι, ανάμεσά τους και άνθρωποι που είχαν έρθει ακόμα και από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Καλαμάτα, τη Σπάρτη, τον Πύργο, το Άργος, τη Μεγαλόπολη, την Πτολεμαΐδα μόνο και μόνο για το φεστιβάλ, και ότι τα live streaming από τη σελίδα του φεστιβάλ στο facebook έχουν παρακολουθήσει συνολικά ήδη πάνω από 3000 άνθρωποι μόλις μέσα σε δύο ημέρες.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι ηλικίες του κόσμου που βρέθηκε εκεί ήταν από 5 μέχρι και 80+ χρονών οι οποίοι σε δύο μέρες παρακολούθησαν 34 μουσικούς – επαγγελματίες και μη – από 7 μουσικά σχήματα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι τα 3 από τα 7 μουσικά σχήματα που εμφανίστηκαν ήταν από παιδιά της πόλης μας και ότι – σε αντίθεση με τις περισσότερες συμβατικές μουσικές εκδηλώσεις – όλα τα σχήματα που συμμετείχαν παρουσίασαν τη δική τους μουσική, τις δικές τους ενορχηστρώσεις, τις δικές τους συνθέσεις. Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι κάποια από αυτά τα σχήματα δημιουργήθηκαν από τα παιδιά με αφορμή το ίδιο το φεστιβάλ και ότι τα παιδιά δούλεψαν για μήνες, μόνο και μόνο επειδή αφ’ ενός τους δόθηκε ένα βήμα ελεύθερης έκφρασης των ιδεών τους και αφ’ ετέρου επειδή όλοι εμείς ήμασταν εκεί για να τους ακούσουμε.
Το TRIPolis Rock Festival δεν είναι ένα κερδοσκοπικό φεστιβάλ ούτε έχει σαν στόχο το εμπόριο “πολιτισμού” με εύπεπτα ονόματα και πανάκριβα εισιτήρια. Το TRIPolis Rock Festival είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα επικοινωνίας που έχει σαν στόχο να παρέχει ένα ελεύθερο βήμα έκφρασης στις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης μας – και όχι μόνο – με σκοπό ο πολιτισμός να δημιουργείται και να στηρίζεται από εκεί που πρέπει – από την ίδια την κοινωνία. Ακριβώς για αυτό το λόγο και μετά την ανέλπιστα θετική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας το διήμερο που μας πέρασε, όλοι οι δίαυλοι της διοργάνωσης είναι ανοιχτοί προς όλους για σκέψεις, ιδέες, συμμετοχή, με ορίζοντα την επόμενη συνάντηση, το 9ο TRIPolis Rock Festival. Σας ευχαριστούμε όλους θερμά.