Αρχαία Ολυμπία: Με επιτυχία η δράση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

0
310
All-focus

 

 

 

 

Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τιμήθηκε στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας με μια ενημερωτική δράση ευαισθητοποίησης των δημοτών σε θέματα ισότητας των φύλων, έμφυλης βίας, αναγνώρισης των πολλαπλών ρόλων και ενίσχυσης της θέσης της γυναίκας σε όλους τους τομείς της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, το Κέντρο Κοινότητας και το ΚΑΠΗ του Δήμου από κοινού με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Πύργου τοποθέτησαν στην είσοδο του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας ενημερωτικό σημείο με έντυπο πληροφοριακό υλικό σχετικό με τα δικαιώματα της γυναίκας. Ο Ψυχολόγος κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Πύργου ενημέρωσε τις γυναίκες που προσήλθαν στη δράση για σύγχρονα προβλήματα όπως η αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας, σεξουαλικής παρενόχλησης, καταναγκασμού και ψυχολογικής βίας ή περιορισμού της ελευθερίας και προσβολή της αξιοπρέπειας των γυναικών. Όπως τονίστηκε, το κρίσιμο ζητούμενο για τη γυναίκα που αντιμετωπίζει αυτού του είδους τα προβλήματα, είναι να σπάσει τη σιωπή της και να απευθυνθεί στους ειδικούς οι οποίοι μπορούν να τη βοηθήσουν με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου κα Ρόη Αντωνοπούλου, σε δήλωσή της, τόνισε: «Είχαμε αρκετά ικανοποιητική προσέλευση γυναικών στη δράση μας αυτή, γεγονός που αποδεικνύει το ενδιαφέρον της κοινωνίας μας για όλα εκείνα τα προβλήματα που απασχολούν τη σύγχρονη γυναίκα. Παρά το γεγονός ότι η Γυναίκα, μέσω της καθιερωμένης αυτής Παγκόσμιας Ημέρας, τιμάται μόνο μια φορά το χρόνο, εμείς είμαστε καθημερινά στη διάθεση κάθε γυναίκας που χρειάζεται υποστήριξη σε ζητήματα που την αφορούν».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών κ. Νίκος Αναστασόπουλος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας πάντα θα ενδιαφέρεται και θα μεριμνά για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μέσα από πρωτοβουλίες πρόληψης και καταπολέμησης όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών αλλά και όλων των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων». Μεταξύ των συμμετεχόντων στη δράση ήταν η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑΟ του Δήμου κα Άννα Παπαϊωάννου και η Πρόεδρος του ΚΑΠΗ κα Σούζυ Μαρούδα – Λούτα.

Το Κέντρο Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα  2014-2020».