Με εντατικούς ρυθμούς ετοιμάζονται τα «Ανθεστήρια 2023»

0
242

Με εντατικούς ρυθμούς ετοιμάζονται τα «Ανθεστήρια 2023»
– Το Σάββατο 13 Μαΐου μεγάλη παρέλαση πληρωμάτων, χορευτικά και συναυλία – Ανθοκομική έκθεση στο Επαρχείο.
* Με τη στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου

Εικόνες μια άλλης εποχής του Πύργου, θα «ζωντανέψουν» το Σάββατο 13 Μαΐου με την αναβίωση των «Ανθεστηρίων». Οι προετοιμασίες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς για την ξεχωριστή γιορτή που θα φέρει μνήμες στους μεγαλύτερους και θα συστήσει στους νεότερους μια γιορτή που αποτελεί ύμνο στη φύση και την Άνοιξη!
Την γιορτή των «Ανθεστηρίων», διοργανώνει ο Δήμος Πύργου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού με τη στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ειδικά για την ημέρα εκείνη, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου «Ερμής» έχει ήδη ανακοινώσει πως τα καταστήματα της πόλης θα παραμείνουν ανοιχτά με συνεχές ωράριο από το πρωί μέχρι τις 19.00 το απόγευμα.

Η παρέλαση των λουλουδιών

* Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 18.30 με την παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων από τα Χαλικιάτικα (σημείο έναρξης: πλατεία Ηφαίστου).
Θα στολιστούν αυτοκίνητα, ποδήλατα και άμαξες που θα συνοδεύονται από σχολεία, σχολές χορού, αθλητικούς συλλόγους, πολιτιστικούς συλλόγους, ιππικούς συλλόγους, φιλαρμονικές ορχήστρες κ.α. Ιδιαίτερη θέση στην παρέλαση θα έχουν τα ξεχωριστά παιδιά του ΕΕΕΕΚ Πύργου και του ΚΔΑΠμεΑ «Ηλίανθος».
Όλα τα πληρώματα και τα άρματα θα καταλήξουν, διασχίζοντας την οδό Ερμού, στην κεντρική πλατεία του Πύργου.

Θα κρατήσουν οι χοροί…
Τη σκυτάλη θα πάρουν στις 19.30 νεανικά συγκροτήματα με μοντέρνες χορογραφίες αλλά και συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων με παραδοσιακούς χορούς.
Το παραδοσιακό πρόγραμμα ολοκληρώνει η εμφάνιση της Δημοτικής Χορωδίας Ιθάκης που θα ερμηνεύσει επτανήσιες καντάδες. Η συμμετοχή της χορωδίας εντάσσεται στο πλαίσιο της Αδελφοποίησης των Δήμων Πύργου και Ιθάκης και ανταλλαγής πολιτιστικών δράσεων.
Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει συναυλία με τον τραγουδιστή Κωνσταντίνο Νάζη.

Ανθοκομική Έκθεση στο Επαρχείο
Ο Δήμος Πύργου, στο πλαίσιο των «Ανθεστηρίων 2023», διοργανώνει τριήμερη Ανθοκομική Έκθεση στις 12-13 και 14 Μαΐου 2023 στο χώρο του Επαρχείου με επαγγελματίες της πόλης.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στο χώρο της ανθοκομικής έκθεσης θα υπάρχει κιόσκι με bazaar χειροποίητων δημιουργιών από το ΚΔΑΠμεΑ «Διάπλασις» και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Φωτεινό αστέρι».