Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας: Ζητά άμεση απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου

Σας ενημερώνουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες ενώνει τη φωνή του με την Ο.Ε.ΕΣ.Π, την ΕΣΕΕ, τους υπόλοιπους Εμπορικούς Συλλόγους και τον Λογιστικό Σύλλογο Αθηνών και εκφράζει την αντίθεσή του στα νέα μέτρα.
Η κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο δίνει τη χαριστική βολή και συνεχίζει τον κανιβαλισμό εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, διαψεύδοντας τις προεκλογικές υποσχέσεις της περί «ανάπτυξης για όλους». Ισχυρίζεται ότι εισάγει στους ελεύθερους επαγγελματίες οριζόντιο τεκμαρτό εισόδημα ύψους 10.920 ευρώ ετησίως στο όνομα της δήθεν πάταξης της φοροδιαφυγής, φορτώνοντάς τους όμως με νέα αδιέξοδα, με άδικα βάρη και επιπλέον χρέη. Οι μικρές επιχειρήσεις δεν είναι φοροκλέφτες και η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει αλλού τη φοροδιαφυγή, κυρίως σε αυτούς που χρόνια τώρα χαϊδεύει και υπακούει σε κάθε κέλευσμά τους.
Αφουγκραζόμενοι την αγανάκτηση των συναδέλφων και την αναταραχή που έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο αυτό σε χιλιάδες μικροεπαγγελματίες, διεκδικούμε:
– Άμεση απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου
– Πλήρης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος
– Άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, ο οποίος θα τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες της επιχείρησης και τους προμηθευτές της
– Θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, κατ’ αναλογία όσων ισχύουν για τα φυσικά πρόσωπα.
Οφείλουμε όλοι να διεκδικήσουμε και να προστατέψουμε την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια. Οι πολυεθνικές και οι επιχειρηματικοί κολοσσοί πρέπει να σταματήσουν να ευνοούνται προκλητικά από την κυβέρνηση.

Για τον Εμπορικό Σύλλογο Ήλιδας
Ο Πρόεδρος
Νικολόπουλος Φώτιος