Εκλογές 2023 – Πιερρακάκης: Στις 9 το βράδυ της Κυριακής το 80% των αποτελεσμάτων

0
46

 

 

 

Στις 21:00 της Κυριακής (21.5.2023) θα είναι έτοιμο το 80% των αποτελεσμάτων των εκλογών και η πρώτη εικόνα με τους σταυρούς των υποψηφίων θα είναι δυνατή πριν τα μεσάνυχτα, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης ενόψει του ανοίγματος των καλπών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για τις επερχόμενες εκλογές και απάντησε στις δηλώσεις του Κυριάκου Βελόπουλου ότι έχει καταθέσει αίτηση στη διακομματική επιτροπή για έλεγχο του λογισμικού που επεξεργάζεται το εκλογικό αποτέλεσμα.

«[Θα υπάρχουν] τάμπλετ σε όλα τα εκλογικά τμήματα. Επίσης ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα κρατάει κι αυτός τάμπλετ, ενώ όποιος θέλει θα μπορεί να είναι παρών και να παρακολουθεί τη διαδικασία», εξήγησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Το κάθε εκλογικό κέντρο θα βγάζει τις ψήφους, αλλά το άθροισμα που παλιά καταγραφόταν με το χέρι, τώρα θα γίνεται με αυτόματη ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών στην υπηρεσιακή υπουργό για να βγει το αποτέλεσμα πολύ νωρίτερα» τόνισε ακόμα ο κ. Πιερρακάκης.