Εγκαινιάζεται η βιβλιοθήκη «Στάθης Σταυρόπουλος» στην δ.κ. Αγίου Γεωργίου Με δωρεά 1500 βιβλίων του διακεκριμένου σκιτσογράφου

Ο Δήμος Πύργου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου και η δημοτική κοινότητα Αγίου Γεωργίου, διοργανώνουν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης «Στάθης Σταυρόπουλος», την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19.00 στο κοινοτικό κατάστημα.
Μια ιδέα που «γεννήθηκε» πριν μερικά χρόνια, παίρνει σάρκα και οστά με πρωταγωνιστή τον διακεκριμένο σκιτσογράφο, γέννημα-θρέμμα του Αγίου Γεωργίου. Ο Στάθης Σταυρόπουλος, για την δημιουργία και λειτουργία της βιβλιοθήκης δώρισε, αρχικά 1.500 βιβλία μιας μεγάλης γκάμας (λογοτεχνικά, επιστημονικά, ποίηση, εικαστικά κ.α.) που προέρχονται από το προσωπικό του αρχείο, καθώς και σκίτσα του που θα «ντύσουν» το χώρο της βιβλιοθήκης, ενώ θα ακολουθήσει δωρεά και άλλων βιβλίων.
Για το έργο και την προσωπικότητα του Στάθη Σταυρόπουλου θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους Χρήστος Κωνσταντόπουλος και ο κριτικός κινηματογράφου/κινηματογραφιστής Γεράσιμος Βάκρος.