Δύσκολο να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να ανακοινωθούν «βροντερά» ονόματα Πραγματικός …γρίφος οι εκλογές σε αρκετούς δήμους της Ηλείας!

0
150

Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, μοιραία μετατόπισε και το ενδιαφέρον για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αφού ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει επ’ ακριβώς η ημερομηνία για τις εθνικές κάλπες!
Παρόλα αυτά σε επίπεδο δήμων στην Ηλεία οι ζυμώσεις, τα παρασκήνια και προετοιμασίες εντείνονται αφού οι δημοτικές εκλογές της 8η Οκτωβρίου συνεχώς πλησιάζουν…
Αυτή τη φορά οι εκλογές για την Τ.Α. είναι πραγματικός «γρίφος» για αρκετούς δήμους της Ηλείας, αφού τίποτα δεν είναι βέβαιο και τα επιτελεία των δημοτικών παρατάξεων αναμένουν το επόμενο διάστημα να ξεκαθαρίσουν οι υποψηφιότητες, που θα καθορίσουν και τους συσχετισμούς δυνάμεων!
Ο δήμος Πύργου όπως είναι φυσικό προσελκύει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις δημοτικές εκλογές, αφού μέχρι τώρα δεν φαίνεται κάποια …έκπληξη όσον αφορά νέους υποψήφιους, πέρα από το δήμαρχο Παν. Αντωνακόπουλο, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Στ. Καννή, τον Διον. Μπέλτσο και τον Νώντα Κυριαζή που έχουν ήδη ανακοινώσει την κάθοδό τους και τον Γαβρ. Λιατσή που επίσημα λέει θα κατέβει αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι θα πράξει τελικά! Και φυσικά υπάρχει και ο Χρ. Γιάνναρος της Λαϊκής Συσπείρωσης, που λαμβάνει συγκεκριμένο ποσοστό, που μπορεί όμως να είναι καθοριστικής σημασίας.
Η κατάσταση είναι περιπλεγμένη και στο δήμο Ήλιδας, αφού ο νυν δήμαρχος Γιαν. Λυμπέρης εξακολουθεί να είναι κυρίαρχη δύναμη, ο πρ. δήμαρχος Χρ. Χριστοδουλόπουλος εντείνει τις προετοιμασίες του στην έδρα και στα χωριά, ενώ ο Δημ. Κωνσταντόπουλος έχει «σιγήσει» ανά σημαντικά διαστήματα, αν και αναφέρει πως είναι «παρών» για τις εκλογές. Επίσης ο Ανδρ. Παπαδάκος λόγω και του …εξωτερικού κρατάει «κλειστά» τα χαρτιά του και από εκεί και πέρα ουδέν ορατό στον ορίζοντα για το δήμο Ήλιδας.
«Μονομαχία» για δύο φαίνεται να ισχύει στο δήμο Αρχ. Ολυμπίας, με τον Αρ. Παναγιωτόπουλο να κάνει προετοιμασίες σε τοπικό επίπεδο, με διαρκείς επαφές με φορείς και δημότες, ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος βρίσκεται σε «τροχιά» εκλογών, αν και μέχρι στιγμής δεν το δείχνει!
Ανάλογη εικόνα επικρατεί στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, όπου ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος συνεχίζει …ακάθεκτος το σημαντικό έργο του σε διάφορους τομείς, ενώ ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Τάκης Δημητρουλόπουλος ετοιμάζει με …μυστικότητα το ψηφοδέλτιό του!
Μπερδεμένη εξάλλου φαίνεται να είναι η κατάσταση στο δήμο Ζαχάρως-Φιγαλείας, όπου ο νυν δήμαρχος Κώστας Αλεξανδρόπουλος δηλώνει έτοιμος για τις εκλογές του Οκτωβρίου, παρά τις απώλειες στελεχών που έχει υποστεί, ενώ στο «παιχνίδι» φαίνεται ότι μπαίνουν οι Κώστας Μητρόπουλος και Αναστ. Κάππος, που ωστόσο ακόμα κινούνται στη σφαίρα του παρασκηνίου, αλλά και της επιλογής συνεργατών.
Υποψηφιότητα για δύο «πρωταγωνιστές» αναμένεται να είναι και στο δήμο Πηνειού, με τον Ανδρ. Μαρίνο να επιχειρεί να διατηρήσει τα «ηνία» του δήμου, ενώ τον Αλ. Καστρινό να προετοιμάζεται μεθοδικά για την επιστροφή στο δημαρχιακό θώκο. Στο δήμο Πηνειού αναμένεται να είναι πολύ ενδιαφέρουσα η «μάχη» για την τελική επικράτηση!
Τέλος στο δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης ο δήμαρχος Γιαν. Λέντζας παρουσιάζεται αρκετά δυνατός αλλά και μαχητικός κατά τη διάρκεια της δημοτικής θητείας του και από την άλλη πλευρά ο πρ. δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ δεν έχει κάνει αισθητή την παρουσία του!
Να τονιστεί πως δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες στους δήμου της Ηλείας, που ωστόσο είναι δύσκολο να αλλάξουν τους μέχρι τώρα συσχετισμούς.
Κάποια «βροντερά» ονόματα που ακούγονται ως υποψήφιοι (λ.χ. του Κώστα Τζαβάρα για το δήμο Πύργου), στην πράξη δεν επιβεβαιώνονται και είναι πολύ δύσκολο να συμμετέχουν στο διάστημα που απομένει για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

πηγή airetoi.gr