Δράση καθαρισμού της παραλίας Ζαχάρως σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ

0
43

Την Τετάρτη 17 Μαΐου, σαράντα εθελοντές προερχόμενοι από τα ΚΕΘΕΑ Πύργου, Πάτρας, Καλαμάτας και Ναυπλίου, μαζί με τον Δήμο Ζαχάρως, συμμετείχαν στη δράση καθαρισμού της παραλίας, με πρωτοβουλία του Πολυδύναμου Κέντρου και του Προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης Πύργου του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ – ΟΞΥΓΟΝΟ.
Οι εθελοντές καθάρισαν με όρεξη και μεράκι το χώρο του δημοτικού camping. Έπειτα συνέχισαν κατά μήκος της παραλίας από το παλαιό περίπτερο προς τον Καϊάφα, γεμίζοντας με σκουπίδια περίπου 50 σακούλες.
Ήταν μια δράση που συνέβαλε ουσιαστικά στον καθαρισμό της παραλίας, που το καλοκαίρι θα φιλοξενήσει παραθεριστές και λουόμενους, και θα την αναδείξει, υπενθυμίζοντας την υποχρέωση όλων μας να τη διατηρούμε καθαρή αποφεύγοντας αυστηρά τη ρίψη σκουπιδιών.
Ο Τομέας Καθαριότητας του Δήμου Ζαχάρως διέθεσε γάντια και πλαστικές σακούλες και στη συνέχεια ανέλαβε την αποκομιδή των απορριμμάτων που συγκεντρώθηκαν.
Τα κεντρικό καφέ της Ζαχάρως «ESQUINA» προσέφερε απλόχερα σάντουιτς και νερά στους εθελοντές, εις μνήμην του συμπολίτη μας και πρώην ιδιοκτήτη του καφέ, Θανάση Αλεξανδρόπουλου.
Στη δράση παρέστη ο Αντιδήμαρχος Ζαχάρως Φώτης Αλεξανδρόπουλος και συνεχάρη την υπεύθυνη του ΚΕΘΕΑ Πύργου κυρία Φραγκιά, η οποία με τη σειρά της ανέφερε πως η αντιμετώπιση των εξαρτήσεων συμβαδίζει μεταξύ άλλων με μια στάση ενεργητικής φροντίδας του περιβάλλοντος.