Δολοφονία Βασιλικής: Διατάχθηκε πειθαρχικός έλεγχος για τους δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο

Πειθαρχικός έλεγχος διατάχθηκε για τους δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο που δολοφόνησε την 11χρονη ανιψιά του στην Ηλεία. Ειδικότερα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου διέταξε πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος των τριών δικαστών που άφησαν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους τον 37χρονο, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια κάθειρξη για βιασμό 14χρονης χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία.
Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη. Πέραν τούτου το Εφετείο του είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη δεν έγινε λόγω του ότι δεν είχε δικηγόρο, το δικαστήριο όρισε δικηγόρο και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο. Ωστόσο, η δίκη και πάλι δεν έγινε γιατί συνέπεσε με δικηγορική αποχή και τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025.
Τέλος να σημειώσουμε πως μέχρι και χθες δεν είχε δεχθεί κανείς δικηγόρος από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας να αναλάβει την υπεράσπιση του 37χρονου δράστη.