Διονύσης Καλαματιανός: «Προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας και σταθερότητας από την 21η Μαΐου»

0
108

«Προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας και σταθερότητας από την 21η Μαΐου»
Καλαματιανός Διονύσης-Χαράλαμπος, Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Τη βεβαιότητα πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου εξέφρασε ο Διονύσης Καλαματιανός σε τηλεοπτική του παρουσία στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι το μόνο κόμμα που δηλώνει πως μπορεί από την κάλπη της 21ης Μαΐου να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας. Για αυτό φέραμε την απλή αναλογική, για να υπάρξουν κοινωνικές, πολιτικές και προγραμματικές συγκλίσεις. Είναι μια προτεραιότητα σταθερότητας, που δεν βάζει τη xώρα σε περιπέτειες και σε αστάθεια. Αντίθετα με τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη που λένε εκλογές μέχρι να υπάρξει αυτοδυναμία. Παραβλέπουν, βέβαια, το γεγονός πως αυτοδύναμες κυβερνήσεις μας οδήγησαν στην πτώχευση το 2009. Όπως, επίσης, παραβλέπουν ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας που μπορούν με δυναμισμό να δώσουν λύσεις στα ζητήματα που απασχολούν.»
Για την υπόθεση Γεωργούλη, ο Ηλείος Βουλευτής κατέστησε απολύτως σαφές πως μόλις μαθεύτηκε η καταγγελία, υπήρξε άμεση αντίδραση και απομακρύνθηκε ο κ. Γεωργούλης από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και από το ίδιο το κόμμα.
«Εμείς με ρητό, απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζουμε την έμφυλη βία, τη σεξουαλική βία, τη σεξουαλική κακοποίηση. Είμαστε ξεκάθαρα με τα θύματα και όχι με τους θύτες. Αυτές οι θέσεις είναι πολύ ψηλά στον αξιακό μας κώδικα.
Ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι από πέρσι το καλοκαίρι, όταν υπήρξαν κάποιες φήμες, αυτές δεν αφέθηκαν στην άκρη, αλλά έγινε έρευνα. Κάλεσε τον ίδιο τον κ. Γεωργούλη για εξηγήσεις και ερεύνησε περαιτέρω και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δεν προέκυψε τίποτα. Μάλιστα έχουμε το δεδομένο ότι η ίδια η καταγγέλλουσα δηλώνει πως δεν υπήρξε καμία διαρροή για το όνομα, καμία διαρροή για το τι συμβαίνει. Ακόμα και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το κόμμα της καταγγέλλουσας, δηλώνει ότι έμαθε για το γεγονός την προηγούμενη Δευτέρα. Άρα, λοιπόν, για τι πράγμα κατηγορεί η ΝΔ, που λέει ότι δεν θέλει να πολιτικοποιήσει το ζήτημα, αλλά με τις πρακτικές της ουσιαστικά το πολιτικοποιεί;
Αντίθετα, παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στη διαχείριση αντίστοιχων θεμάτων και άλλων περιπτώσεων από την κυβέρνηση και προσπάθεια συγκάλυψης ώστε να μην προχωρήσουν τα πράγματα όπως πρέπει.»