Διονύσης Καλαματιανός: «Η νεολαία μας δεν μπορεί να εξαπατηθεί με προεκλογικά χαρτζιλίκια»

0
86

Ως κίνηση πανικού και απελπισίας της απερχόμενης κυβέρνησης χαρακτήρισε τα 150 ευρώ για τους νέους ο Διονύσης Καλαματιανός, σε τηλεοπτική του παρουσία στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” στον ΑΝΤΕΝΝΑ.
«Σε όλη της διάρκεια της τετραετίας, η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για τους νέους μας. Προεκλογικά, το 2019, ο κ. Μητσοτάκης έταζε πολλές και καλές δουλειές και τώρα, δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, τους δίνει ένα επίδομα, ένα χαρτζιλίκι 150 ευρώ.
Δίχως αμφιβολία, δεν πάνε καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση, δεν πάνε όπως μας τα λένε στις δημοσκοπήσεις. Προφανώς, οι νέοι γυρίζουν την πλάτη στην κυβερνητική πολιτική, λόγω της απελπιστικής πραγματικότητας που βιώνουν. Τώρα, οι κυβερνώντες προσπαθούν να δελεάσουν και να ξεγελάσουν τη νεολαία με χαρτζιλίκια, όμως, δεν θα το πετύχουν. Οι νέοι μας απαιτούν προοπτική, καλές δουλειές και όχι επιδόματα.»
Σχετικά με την πρόθεση ψήφου, ο Ηλείος Βουλευτής ανέφερε πως οι δημοσκοπήσεις από το 2012 και μετά, υποεκτιμούν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.
«Προφανώς, η συζήτηση για την πρόθεση ψήφου των πολιτών πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, όπως, επίσης, πρέπει να αξιολογούνται ο μεγάλος αριθμός των αναποφάσιστων και των πολιτών που δεν απαντούν στις ερωτήσεις και τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων.
Η καθημερινή επαφή που έχουμε με την κοινωνία καταδεικνύει πως οι πολίτες έχουν καταδικάσει την κυβερνητική πολιτική. Οι άνθρωποι του μόχθου και της εργασίας αναρωτιούνται τι θα κάνουν:
με τον λογαριασμό του ρεύματος που δεν μπορούν να πληρώσουν,
με το σπίτι τους που κινδυνεύει με πλειστηριασμό,
με το νοσοκομείο που δεν μπορούν να βρουν κρεβάτι και γιατρό,
με την αύξηση στις τιμές των τροφίμων και του κόστους παραγωγής.»
Κλείνοντας, ο Διονύσης Καλαματιανός υπογράμμισε πως το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου είναι αν θα υπάρξει συνέχεια της οπισθοδρόμησης ή ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα.
«Θα συνεχιστούν η ανεξέλεγκτη ακρίβεια και η αισχροκέρδεια, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και η εκτόξευση του ιδιωτικού χρέους, η θεσμική κατάπτωση με τις υποκλοπές, η ανασφάλεια, η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας ή οι πολίτες θα επιλέξουν την αλλαγή σελίδας και την προοπτική με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.; Είναι βέβαιο πως θα πράξουν το δεύτερο.»