Διονύσης Καλαματιανός: «Η κοινωνία χρειάζεται προτάσεις και λύσεις»

Σημεία από τη συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύση Καλαματιανού, στην εκπομπή “Αταίριαστοι” του ΣΚΑΪ
Αρχικά, ο Διονύσης Καλαματιανός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες, στους οικείους και στους συναδέλφους των αστυνομικών και του επισμηναγού της Π.Α, που έχασαν τη ζωή τους. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, «τέτοιου είδους συμβάντα, καταδεικνύουν την ύπαρξη πολυεπίπεδων προβλημάτων ασφάλειας στην κοινωνία, για τον λόγο αυτό η Πολιτεία οφείλει να λάβει άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα, ώστε να τα αντιμετωπίσει. Πρώτιστη ευθύνη της είναι να προστατεύει τη ζωή όλων των πολιτών.»
Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην καθημερινότητα των πολιτών και πως μπορεί αυτή να αλλάξει, υπογράμμισε ότι «δεν γίνεται να είναι πρωταγωνίστρια η Ελλάδα σε τόσους πολλούς αρνητικούς δείκτες, όπως στον πληθωρισμό των τροφίμων, στο κόστος στέγασης, στην ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης και στα καύσιμα, ενώ την ίδια στιγμή η αγοραστική δύναμη των πολιτών να είναι πάρα πολύ χαμηλή. Χαρακτηριστικό είναι πως το γιορτινό τραπέζι είναι αυξημένο κατά διψήφιο νούμερο σε σχέση με πέρυσι. Εμείς, μεταξύ άλλων, έχουμε προτείνει τη μείωση των έμμεσων φόρων που έχουν εκτοξευτεί (π.χ. ΦΠΑ και ΕΦΚ), τη διενέργεια ελέγχων στην αγορά για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας, τη φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών και προμηθευτών ενέργειας, καθώς και των διυλιστηρίων και των τραπεζών. Αντίθετα με όλα αυτά, η κυβέρνηση της ΝΔ τι έχει κάνει; Ψήφισε τον νέο πτωχευτικό νόμο υπέρ των τραπεζών και των funds, που παίρνει ακόμα και την πρώτη κατοικία των ανθρώπων.»
Σε ότι αφορά την επόμενη ημέρα και τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Βουλευτής σημείωσε πως «αφήνουμε πίσω τα προβλήματα και προχωράμε σε ανασυγκρότηση και ανασύνταξη των δυνάμεών μας. Ήδη δρομολογείται η διαδικασία του Συνεδρίου. Βεβαίως, υπάρχουν και οι ευρωεκλογές. Πιστεύω πως το 2024 θα είναι μια χρονιά ανάκαμψης για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εμείς αναμετριόμαστε καθημερινά με τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας, όπως η τεράστια ακρίβεια που ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τη νέα γενιά. Καθημερινά στον τόπο μου, την Ηλεία, ερχόμαστε σε επαφή με πολίτες που μας μεταφέρουν τις δυσκολίες. Στόχος είναι να ασκήσουμε προγραμματική και ωφέλιμη για την κοινωνία Αξιωματική Αντιπολίτευση. Αυτό είναι που κάνουμε, εντός και εκτός Βουλής. Η στόχευση είναι να δώσουμε έμφαση στην πολιτική παραγωγή, να αναδείξουμε τις πολιτικές μας θέσεις, να προχωρήσουμε μπροστά, ώστε να πειστεί η κοινωνία πως αποτελούμε την εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, που μπορεί να δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα που δημιουργεί η κυβέρνηση. Το βέβαιο είναι πως οι πολίτες χρειάζονται προτάσεις και λύσεις, καθώς τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης.»
Για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπός του ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένα κόμμα που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ πουθενά. Δεν χρωστάει σε τράπεζες ή οπουδήποτε αλλού (π.χ. επιχειρηματίες), σε αντίθεση με άλλα κόμματα όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια σε τράπεζες. Καλύπτει τα οικονομικά του μέσω των εισφορών των Βουλευτών του, καθώς και από την κρατική χρηματοδότηση. Δίνουμε ως 40% της βουλευτικής αποζημίωσης στο κόμμα, ακριβώς για να μην υπάρχουν τέτοιες εξαρτήσεις.»