Διονύση Καλαματιανός: Η κυβέρνηση γκρεμίζει, ο λαός θα απαντήσει …

0
93

 

 

 

 

Προκαλεί πραγματικά αποτροπιασμό σε κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη ο κυνισμός και η απροσχημάτιστη σπουδή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να γκρεμίσει τις μεγάλες κοινωνικές κατακτήσεις που πέτυχε και προστάτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στα τεσσεράμισι χρόνια κυβερνητικής του θητείας.

Από την ανακοίνωση της σύνθεσής της, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα της. Ήρθε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των λίγων, οικονομικά ισχυρών, αδιαφορώντας για τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών της χώρας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει εύγλωττα τα διαπιστευτήριά της ως κυβέρνηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Τα πρώτα δείγματα γραφής της πολιτικής τους, που είναι απόλυτα εναρμονισμένα με αυτά τα συμφέροντα, προκαλούν ευθέως το κοινό αίσθημα.

Μέσα σε ένα μήνα από την ορκωμοσία της, η κυβέρνηση της Ν.Δ. έδειξε τις πραγματικές της προθέσεις απέναντι στους ανθρώπους της εργασίας και του μόχθου, τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ προστάτευσε με την πολιτική του, κόντρα μάλιστα σε μνημονιακές πιέσεις.

Μόνο οι τροπολογίες της ντροπής που καταργούν θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, όπως την ύπαρξη βασίμου λόγου για την εγκυρότητα της απόλυσης ή την προστασία των δικαιωμάτων εργαζομένων σε εργολαβίες, αρκούν για να χαρακτηρίσουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως εκτελεστικό όργανο του ΣΕΒ και των μεγαλοεργολάβων. Μαζί με την κατάργηση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, την αποδυνάμωση του ΣΔΟΕ και του ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και με το βίαιο και μεθοδευμένο «ξήλωμα» της Βασιλικής Θάνου από την προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού –επιλογή η οποία συνδέεται άμεσα με αποφάσεις της Επιτροπής που πλήττουν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα- ο Κυριάκος Μητσοτάκης «στρώνει το χαλί» στους οικονομικά ισχυρούς.

Με την προσπάθεια απαξίωσης του δημόσιου πανεπιστημίου αλλά και της ΔΕΗ, προφανώς η Ν.Δ. εξοφλεί γραμμάτια για την ανάδειξή της στην εξουσία με την υποστήριξη των οικονομικών ελίτ, χωρίς να την ενδιαφέρει καθόλου το γεγονός ότι αυτές της οι επιλογές πλήττουν καθοριστικά το δημόσιο συμφέρον!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, με το νομοσχέδιο για το λεγόμενο «Επιτελικό Κράτος» το Μαξίμου του κ. Μητσοτάκη, αποκτά υπερεξουσίες που παραπέμπουν σε ένα συγκεντρωτικό μοντέλο γραφειοκρατικού ελέγχου, μακριά από την ανάγκη για ένα δημοκρατικό, παραγωγικό, αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος. Πρόκειται για την επιτομή της εφόδου της Ν.Δ. στο κράτος με μια κομματική, πελατειακή, νεοφιλελεύθερη πρακτική που παραπέμπει σε πολιτικά σκοτεινές μέρες του παρελθόντος.

Αν μέσα σ’ ένα μόνο μήνα διακυβέρνησης η Νέα Δημοκρατία επιδεικνύει τέτοια σαρωτική, ισοπεδωτική και κυνική αποφασιστικότητα, δεν είναι καθόλου δύσκολο να αντιληφθούμε τι περιμένει τη χώρα. Οι επιλογές της έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τις δημοκρατικές αξίες και με τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Δεν θα αργήσει λοιπόν η στιγμή που η πολιτική αυτή θα βρει τη ΝΔ αντιμέτωπη με την κοινωνία. Η αναμενόμενη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής της, επιβάλει την κινητοποίηση όλων, με τον λαό σε εγρήγορση για την προάσπιση των κατακτήσεών του.