Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας : Ομόφωνο ψήφισμα για το ταχυδρομείο Βυτίνας – Κούλης: “Φαίνεται ότι απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που δεν ακούνε”

0
19

Η απόφαση να κλείσει το ταχυδρομείο της Βυτίνας συζητήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας.
«Η απόφαση μας ξάφνιασε» είπε ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης, λέγοντας ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες από υπηρεσιακούς παράγοντες ότι δεν θα κλείσει το κατάστημα.
«Αδικαιολόγητη η προσπάθεια κάποιων να μου το χρεώσουν κάποιοι πολιτικά. Είδα έντονη ανησυχία για το ταχυδρομείο της Βυτίνας, δεν είδα την ανησυχία όταν έκλεισαν οι τράπεζες σε Τρόπαια και Δημητσάνα. Είναι προεκλογική περίοδο και ο καθένας προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα πράγματα. Είδα άλλους που προσπαθούν να κατέλθουν υποψήφιοι να ανησυχούν για πρώτη φορά για τις εξελίξεις της Γορτυνίας, είναι υποκριτικό και όλοι αντιλαμβάνονται τη σκοπιμότητα.
Εμείς αυτονόητα αντιδρούμε και ήδη κάναμε τις πρώτες διαμαρτυρίες. Εκείνο που ψιλοδιαφαίνεται είναι ότι απευθυνόμαστε σε ανθρώπους δεν ακούνε, διότι οι αποφάσεις είναι ειλημμένες.
Η διοίκηση των ΕΛΤΑ και της Eurobank είναι ανένδοτη και να συζητήσει αυτό το θέμα.
Να προχωρήσουμε και σε ένα ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου και να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους αυτοδιοικητικούς της χώρας.»
Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Στρίκος είπε ότι δεν είναι δεοντολογικό να μιλάμε για πρόσωπα που δεν είναι παρόντες. «Είναι φιλότιμες οι προσπάθειες του Δημάρχου να αντιστρέψει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο. Την προηγούμενη φορά είχε καταγγείλει όσους είχαν γράψει σε διάφορα σαιτ. Τότε είχε ειρωνευτεί ο κ. Δήμαρχος και διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Εγώ μιλάω με γεγονότα. Δεν μου αρέσει να λαϊκίζω.
Η ταφόπλακα στα ΕΛΤΑ έχει μπει που πουλήθηκαν στην τράπεζα. Δεν αρκεί το ψήφισμα. Αυτή η ερημοποίηση και η αποψίλωση των υπηρεσιών που θα φτάσει; Να μαζευτούν όλες οι υπηρεσίες στην Τρίπολη και στον Πύργο;»
Ο Πέτρος Ζούνης σημείωσε: «Δυστυχώς εκτέθηκε ο Δήμαρχος διότι προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ότι οι πολιτικές επιλογές είναι αυτές. Και θα συνεχιστεί. Θα πάμε σε μια συγκεντροποίηση του πληθυσμού. Η αντίδραση είναι η απαίτηση από την τοπική αυτοδιοίκηση να υπάρξει ένα ειδικό πρόγραμμα για ειδική πολιτική για την ύπαιθρο. Δεν γίνεται τίποτα με το ψήφισμα. Αν δεν συγκρουστούμε με την πολιτική που οδηγεί τα πράγματα συνολικά προς την ιδιωτικοποίηση και την εξαύλωση της υπαίθρου, αυτά θα είναι συνεχώς τα αποτελέσματα. Χρειάζεται αντίδραση και από την κοινωνία. Όμως με μια τοπική αυτοδιοίκηση που έχει 70% η ΝΔ που ασκεί αυτή την πολιτική, δεν υπάρχει ουσιαστική αντίδραση».