ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ :Γιορτάστηκε η Τσικνοπέμπτη σε Λάτσειο και Πολύκεντρο

0
328

 

 

 

 

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας ο Δήμος Πύργου γιόρτασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έθιμο της Τσικνοπέμπτης.
Από νωρίς το μεσημέρι οι ψησταριές που είχαν στηθεί μπροστά από το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο και το Πολύκεντρο έπιασαν…δουλειά! Τα κάρβουνα άναψαν και η μυρωδιά των φρέσκων, ντόπιων κρεατικών απλώθηκε σε όλη την κεντρική πλατεία, ενώ από τα μεγάφωνα ακούγονταν εύθυμα αποκριάτικα τραγούδια. Σε ελάχιστο χρόνο περαστικοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου και των συνεργατών του και δέχτηκαν με χαρά τα κεράσματα που είχε ετοιμάσει ο δήμος Πύργου όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και τους κατοίκους.
📍Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και άτομα που στέκονταιΟ κ. Αντωνακόπουλος, ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και δήλωσε: «Προσπαθήσαμε στο βαθμό που επιτρέπουν τα μέτρα αλλά και που απαιτεί η προσοχή της αντιμετώπισης της πανδημίας, να γιορτάσουμε το έθιμο της Τσικνοπέμπτης. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους, και του χρόνου να έχουμε καλύτερες συνθήκες. Την άλλη Κυριακή διοργανώνουμε μια μεγάλη αποκριάτικη γιορτή για τα παιδιά στο Πάρκο Ξυστρή από τις 4 το απόγευμα μέχρι το βράδι με πολλά παιχνίδια και εκπλήξεις, και την Κ. Δευτέρα ο Δήμος θα προσφέρει δωρεάν νηστίσιμα εδέσματα στο Κατάκολο. Είμαστε πάντα παρόντες στη ζωή, στα έθιμά μας, στην καθημερινότητα» κατέληξε και ευχαρίστησε θερμά όλους τους εργαζομένους του δήμου που συνέβαλαν τα μέγιστα για την εκδήλωση και βοήθησαν στο ψήσιμο των κρεάτων.
👌
Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροιΜπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που κάθονται, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι👌Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται, σουβλάκια και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Ο Δήμος Πύργου ευχαριστεί θερμά για την προσφορά τον Σύλλογο Κρεοπωλών Ηλείας καθώς και τους Πυργιώτες επιχειρηματίες Γιάννη Τσιώρη, Γιάννη Τοπιντζή , Γιάννη Χαμάκο, Χρήστο Γκούβα, Αντρέα Μπαντούνα, και το Κτήμα Μπριντζίκη.