Δήμος Ήλιδας: “Τα Μαθηματικά είναι παντού”

Σε Αμαλιάδα και Πύργο από 1η έως 5 Ιουλίου θα διεξαχθεί το 4ο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο Ηλείας, υπό την αιγίδα του Δήμου Ήλιδας»
Το Παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ν. Ηλείας «Ιππίας, ο Ηλείος» διοργανώνει από την 1η έως και τις 5 Ιουλίου 2024 σε Αμαλιάδα και Πύργο, το 4ο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο Ηλείας στο οποίο μπορούν να λάβουν μέρος μαθήτριες και μαθητές που το επόμενο σχολικό έτος θα φοιτήσουν στην E’ και στη ΣΤ΄ Δημοτικού, σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου αλλά και στην Α’ Λυκείου.

Το φετινό θερινό σχολείο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και του Δήμου Ήλιδας, ενώ τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 9:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι.
Ειδικότερα, για τις ανάγκες τους σχολείου θα χρησιμοποιηθούν το 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας, στο οποίο μπορούν να εγγραφούν οι μαθητές των Δήμων Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης και το 2ο ΓΕΛ Πύργου στο οποίο μπορούν να εγγραφούν παιδιά των Δήμων Πύργου, Ζαχάρως, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.
Το 4ο Μαθηματικό Σχολείο έχει τον τίτλο «Τα Μαθηματικά είναι παντού», ενώ το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί έχει ως εξής:
«Διαγωνιστικά Μαθηματικά» από τα μέλη του Παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ν. Ηλείας.
«Γράφους και εφαρμογές» από το Σύμβουλο Εκπαίδευσης Μαθηματικών Ηλείας – Ζακύνθου – Κεφαλληνίας κ. Φώτιο Οικονόμου.
«Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού – Γρίφους» από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης & Σύμβουλο Μαθηματικών Ν. Αχαΐας κα Αθανασία Μπαλωμένου και τη μαθηματικό κα Σπυριδούλα Σουλιώτη.

«Μαθηματικά και Αστρονομία – Ηλιακή παρατήρηση με ειδικά τηλεσκόπια» από την Αστρονομική Εταιρεία «ΒΕΓΑΣ».
«Τα Μαθηματικά στον Αθλητισμό και την Ατμόσφαιρα» από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φυσικών Επιστημών Ηλείας – Ζακύνθου κα Μαρία Μπίρμπα και τον φυσικό κ. Διονύσιο Μπακόπουλο.
Παιχνίδι δράσης «Escape Game :“Maths for OurWell – Being”» από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Αγγλικής Γλώσσας κα Σοφία Κουζούλη.
Η κάθε μαθήτρια και ο κάθε μαθητής με την εγγραφή τους (κόστους 25€) θα παραλαμβάνουν:
Το φάκελο στον οποίο τα υπάρχουν φυλλάδια ασκήσεων και τα υλικά που θα χρειαστούν κατά τη διάρκεια του Θερινού Σχολείου
Τέσσερα τεύχη του περιοδικού «Μικρός Ευκλείδης» για το Δημοτικό ή τέσσερα τεύχη του Περιοδικού «Ευκλείδης Α’» για το Γυμνάσιο.
Βεβαίωση συμμετοχής στο 4ο Θερινό Σχολείο αλλά και αναμνηστικά δώρα, όπως μπλουζάκια κ.α..
Στο πλαίσιο του σχολείο, καλούνται οι Διευθυντές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Ηλείας, αλλά και οι εκπαιδευτικοί κάθε βαθμίδας και ειδικότητας, να στηρίξουν και να διαδώσουν τη διεξαγωγή του 4ου Θερινού Μαθηματικού Σχολείου, αλλά και οι γονείς να παρακινήσουν τα παιδιά τους να συμμετάσχουν συνδυάζοντας διακοπές στην όμορφη Ηλεία με μια εμπειρία γνώσης και δημιουργίας.
Πληροφορίες – Εγγραφές στα τηλέφωνα:
Θερινό Σχολείο Πύργου:
Αρβανιτάκης Διονύσιος – 6936890925
Κόρδας Τιμόθεος – 6974116632
Μικελόπουλος Δημήτρης – 6977695437
Θερινό Σχολείο Αμαλιάδας:
Δεδότση Βασιλική – 6974882035
Καλαμπόκα Αθηνά – 6938439938
Κουσινιώρης Γεώργιος – 6977300692
Παπαδόπουλος Άγγελος – 6946040260
Τσόπελας Ιωάννης – 6978267062
Αιτήσεις εγγραφής για τους ενδιαφερόμενους υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Παραρτήματος Ηλείας emeileias.blogspot.com, ενώ εγγραφές θα γίνονται και κατά την πρώτη ημέρα του 4ου Θερινού Μαθηματικού Σχολείου.