Δήμαρχος της Γερμανικής πόλης Molln:  Μόνο …καλώς κείμενα για την πόλη του Πύργου!

0
71

Τις άριστες εντυπώσεις του από  την περιοχή του Πύργου, εξέφρασε ο δήμαρχος της Γερμανικής πόλης Molln Ingo Schaper , κατά τη διάρκεια της τελετής αδελφοποίησης με το δήμο Πύργου, που έγινε την Κυριακή  στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Ο δήμαρχος Πύργου Παν. Αντωνακόπουλος προέτρεψε τον Γερμανό ομόλογό του να αναφερθεί στα θετικά αλλά και στα αρνητικά ζητήματα που διαπίστωσε ο δήμαρχος του Molln, αλλά τελικά ο τελευταίος  είχε μόνο καλά λόγια για την εδώ πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Χαρακτηριστικά ο κ. Ingo Schaper έκανε τις εξής αποστροφές για τα όσα είδε στην περιοχή, με τη βοήθεια του εκπρόσωπου του δήμου Πύργου στην πόλη Molln Κωνσταντίνου Μάρκου:

-«Επειδή προέρχομαι από τον Πύργο και γνωρίζω την πόλη μας με βουνά σκουπιδιών (σ.σ. ο κ. Μάρκου), ο δήμαρχος του Molln είπε ότι πέρασε από πολλούς δρόμους και βρίσκει την πόλη  πάρα πολύ καθαρή και μάλιστα είπε πιο καθαρή και από τη δική μου!».

-«Είναι ενθουσιασμένος με την εκκλησία και τον τρόπο λειτουργίας του Αγίου Νικολάου Πύργου. Είναι ένα στολίδι της πόλης σας».

-«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με αυτή την υποδοχή που μας κάνατε, μάλιστα σε μία συζήτηση που είχαμε μεταξύ μας, είπαμε ότι αυτή η υποδοχή αρμόζει σε έναν πρωθυπουργό όπως  είναι το κρατίδιό τους στη Γερμανία. Ειλικρινά έχουμε μείνει άφωνοι. Αν θα μείνουμε περισσότερο εδώ, σίγουρα  θα πρέπει να αλλάξει κουστούμι και παντελόνι  διότι τα φαγητά σας είναι πάρα πολύ καλά!»