Δήλωση Δρος Αυγερινοπούλου για την παρουσίαση του Προγράμματος Διακυβέρνησης 2023-2027 της Νέας Δημοκρατίας

0
62

«Παρουσιάστηκε σήμερα από τον Πρωθυπουργό μας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, το φιλόδοξο, ρεαλιστικό και κυρίως εφαρμόσιμο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την περίοδο 2023-2027, για να συνεχίσουμε σταθερά και τολμηρά την πορεία της χώρας μας προς τα εμπρός. Οι άξονες του Προγράμματος μας, οδηγούν στο να έχουμε μια Ελλάδα παραγωγική, κοινωνική, δίκαιη, ψηφιακή και πράσινη και κυρίως ισχυρή.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει κατορθώσει να κάνει πράξη όλα εκείνα για τα οποία την εμπιστεύθηκαν οι πολίτες. Με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αποδεδειγμένη ικανότητα, η Κυβέρνηση έχει διαμορφώσει τους 5 άξονες προτεραιότητας και τα επόμενα βήματα τα οποία, με ισχυρή εντολή στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό μας, θα δημιουργήσουμε το αύριο που αξίζει η χώρα μας, ο τόπος μας, εμείς και τα παιδιά μας. Βήματα, τα οποία εγγυόνται τη βιώσιμη ανάπτυξη και την σταθερότητα. Ήδη έχουμε αρχίσει και βλέπουμε το οικοδόμημα της νέας Ελλάδος από όλα όσα υλοποίησε η Κυβέρνηση την πρώτη τετραετία.
Στη δεύτερη τετραετία, το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τη χώρα κινείται γύρω από 5 άξονες. Ο πρώτος στόχος, που αποκαλείται «παραγωγική Ελλάδα», αφορά σε θέματα που σχετίζονται με την οικονομία, όπως οι αυξήσεις των μισθών, η περαιτέρω μείωση της ανεργίας, η αύξηση του αφορολόγητου, η ανάπτυξη και η προσέλκυση επενδύσεων. Ως δεύτερος άξονας είναι η «κοινωνική Ελλάδα», η οποία αφορά τις δεσμεύσεις για την υγεία, την παιδεία και τα μέσα μεταφοράς, όπου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η ανακατασκευή των κέντρων υγείας της χώρας και το μεγάλο πρόγραμμα για προληπτικές εξετάσεις. Στον τρίτο άξονα κυριαρχεί η ατζέντα της «ψηφιακής και πράσινης Ελλάδας», όπου θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στο ψηφιακό κράτος με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Η «Δίκαιη Ελλάδα» αποτελεί τον τέταρτο στόχο της Νέας Δημοκρατίας, όπου περιλαμβάνονται σημαντικές παρεμβάσεις στη λειτουργία των θεσμών και στο κράτος, έτσι ώστε η ανάπτυξη να έχει χαρακτηριστικά δικαιοσύνης. Απόρροια όλων των ανωτέρω στόχων συνιστά ο τελευταίος άξονας της Νέας Δημοκρατίας που αποκαλείται «Ισχυρή Ελλάδα» και ενσωματώνει καίρια ζητήματα και προτεραιότητας στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, της άμυνας, της ασφάλειας του πολίτη και του μεταναστευτικού.
Ανάμεσα σε άλλα, το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνει σημεία πολύ σπουδαία και για το Ν. Ηλείας, όπως:
περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας
διενέργεια δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλα τα βασικά νοσήματα
καθολική ισχύς του Προσωπικού Γιατρού
εκσυγχρονισμός όλων των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων και των 156 Κέντρων Υγείας
πρόσληψη 10.000 νοσηλευτών σε βάθος τετραετίας
περαιτέρω ψηφιοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης, ώστε μέχρι το 2027 όλες οι διαδικασίες και συναλλαγές να είναι ηλεκτρονικές
επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης
περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών
αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για τις οικογένειες με παιδιά
κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος μέχρι το 2027
μείωση των έμμεσων φόρων
αύξηση των μισθών κατά 25%
αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ
δημιουργία νέου μισθολογίου στο Δημόσιο από την 1η Ιανουαρίου του 2024
διπλασιασμός της χρηματοδότησης του προγράμματος «Στέγη» για να αποκτήσουν οι νέοι το δικό τους σπίτι
Πρόκειται για ένα σχέδιο, αναπτυξιακό και κοινωνικά ευαίσθητο, που είναι πλήρως και υλοποιήσιμο για μια αυτοδύναμη Ελλάδα. Οι δράσεις θα ωφελήσουν κάθε Ελληνίδα και Έλληνα.
Η 21η Μαΐου, με σύνθημά μας «Προχωράμε μαζί μπροστά αλλάζοντας την Ελλάδα, πιο ασυμβίβαστα και πιο τολμηρά», θα αποτελέσει το ορόσημο για να διατηρήσουμε τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να συνεχίσουμε την πορεία της χώρας μας προς την πρόοδο, με συνέπεια λόγων και πράξεων, με αποδεδειγμένη ικανότητα, για την Ελλάδα μας που αλλάζει».