Η δηλητηριώδης κόμπρα είναι άφαντη και ολόκληρη η πόλη έχει κλειδαμπαρωθεί!

0
299

 

 

 

Παρά τις έρευνες σε ολόκληρη την πόλη η κόμπρα δεν έχει βρεθεί ακόμη από την κυριακή οπότε και χάθηκε και οι κάτοικοι έχουν κλειδαμπαρώσει πόρτες και παράθυρα ενώ έχουν εκκενωθεί διαμερίσματα.

Η κόμπρα, η οποία φτάνει το ένα μέτρο, ξεγλίστρησε την Κυριακή από ένα διαμέρισμα της Χέρνε, μιας κωμόπολης στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Τέσσερα κτίρια στη γειτονιά όπου κατοικεί ο ιδιοκτήτης του εκκενώθηκαν για λόγους ασφαλείας

«Υποθέτουμε ότι κατά πάσα πιθανότητα το φίδι έχει παραμείνει στο κτίριο», είπε σήμερα ένας εκπρόσωπος του δήμου, ο Γιοχάνες Κούτζιακ. «Αποφασίσαμε επομένως να συνεχίσουμε τα μέτρα που λάβαμε την Κυριακή, δηλαδή τα τέσσερα κτίρια θα παραμείνουν κλειστά και θα τα επιθεωρούμε τακτικά για να εντοπίσουμε τυχόν ίχνη» της κόμπρας, διευκρίνισε.

Οι αρχές έριξαν αλεύρι στο κτίριο, με την ελπίδα ότι το φίδι θα αφήσει τα… αποτυπώματά του κι έτσι θα οδηγηθούν στο σημείο όπου κρύβεται.

Παράλληλα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμος κάνει έκκληση στους κατοίκους όλης της πόλης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, να μην περπατούν σε αγρούς ή σε σημεία με ψηλά χορτάρια, αλλά να προτιμούν τα πεζοδρόμια και τους δρόμους. Στο σπίτι του ιδιοκτήτη της κόμπρας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 άλλα φίδια.