Χίος: Άγρια επίθεση σκύλου σε γυναίκα, που προσπάθησε να τον χαϊδέψει

0
222

 

 

 

Η άτυχη γυναίκα έκανε μήνυση στον ιδιοκτήτη του σκύλου, που δεν ασχολήθηκε ποτέ με τον τραυματισμό της…

Τύχη… βουνό είχε μία γυναίκα από την Χίο, όταν αναπάντεχα δέχθηκε επίθεση από μεγαλόσωμο σκύλο, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της στο κεφάλι. Πρόκειται για την κυρία Ρούλα Αγγελίδου, η οποία οδηγήθηκε στον θάλαμο του χειρουργείου μετά το σοκαριστικό περιστατικό.

«Ήμουν στο νοσοκομείο, νοσηλευόμουν. Έκανα πάρα πολλά ράμματα. Είχα αλλεπάλληλες αιμορραγίες γιατί η πληγή έπρεπε να είναι ανοιχτή γιατί το σάλιο του σκύλου έχει πολλά μικρόβια κι είχε μεγάλο κίνδυνο για εμένα» δήλωσε η ίδια, μιλώντας στο MEGA.

Όλα συνέβησαν σε ένα πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στη Χίο. Στον χώρο βρίσκονταν οι υπάλληλοι, η 47χρονη γυναίκα αλλά και ο ιδιοκτήτης του σκύλου, που αμέριμνος συμπλήρωνε δελτία. Τίποτα δεν προμήνυε το τι θα επακολουθούσε την δεύτερη φορά που η 47χρονη Ρούλα σηκώθηκε  για να χαϊδέψει το σκυλί.

«Κάποια στιγμή εγώ σηκώθηκα από τη θέση μου, εκείνη την ώρα ο σκύλος ξανάμπαινε με την κυρία που τον συνόδευε. Κοντοστάθηκα, χαμήλωσα κιόλας, για να μην τον αγχώσω» είπε. Στη συνέχεια, άπλωσε το χέρι της να τον χαϊδέψει, ωστόσο ο σκύλος εντελώς αναπάντεχα όρμησε πάνω της ξεριζώνοντας μέχρι και τούφες από τα μαλλιά της. «Ήμουν σοκαρισμένη αλλά δεν αντέδρασα. Επειδή έχω επαφή με σκυλιά, εγώ δεν αντέδρασα και ο σκύλος με άφησε».

Η ζημιά όμως είχε ήδη γίνει και μεταφέθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι. Όπως σημειώνει, αίματα έτρεχαν παντού, είχε ένα βαθύ τραύμα στο κεφάλι, καθώς κι ένα χτύπημα στο χέρι που την οδήγησε μέχρι το χειρουργείο.

«Την ώρα που ήταν από πάνω μου, το κεφάλι μου άρχισε να με καίει. Ήμουν σε σοκ, δεν κατάλαβα την έκταση του και μόλις με είδε ο σύζυγος μου πήγαμε στο νοσοκομείο».

«Ο ιδιοκτήτης συμπλήρωνε στοιχήματα»

Παρόλα αυτά, μετά την επίθεση ο ιδιοκτήτης ούτε πήγε στο σημείο να βοηθήσει, ούτε ρώτησε για το τραύμα της 47χρονης. Λίγα λεπτά μετά, η κάμερα κλειστού κυκλώματος τον συνέλαβε να συνεχίζει ατάραχος τη συμπλήρωση των δελτίων, όσο η τραυματισμένη γυναίκα μεταφερόταν στο νοσοκομείο.

«Είναι αυτός που βλέπετε να τραβάει το σκυλί. Και ο κύριος που παραμένει ατάραχος, δεν δίνει καμία απολύτως σημασία. Κι εκείνος στο επόμενο δεκάλεπτο, ενώ εγώ πηγαίνω στο νοσοκομείο, συνεχίζει και συμπληρώνει τα δελτία.

Σύμφωνα με την κυρία Αγγελίδου, δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος μεγαλόσωμος σκύλος ράτσας «Ακίτα» επιτίθεται εντελώς απροειδοποίητα σε άνθρωπο.

«Είχε επιτεθεί πάλι σε μια γυναίκα και μια άλλη φορά σε ένα άλλο ζώο. Όσο επικίνδυνος είναι ο ιδιοκτήτης που κακοποιεί το ζώο, άλλο τόσο επικίνδυνος είναι αυτός που δεν φροντίζει το ζώο και τους ανθρώπους που είναι γύρω του».

Η 47χρονη υπέβαλε μήνυση στον ιδιοκτήτη, ο οποίος σύμφωνα με την ίδια παραμένει ακόμα και σήμερα προκλητικός. «Η συμπεριφορά του με οδήγησε να τον μηνύσω. Κλονίστηκε η υγεία μου. Και κυρίως το σοκ για μένα που είμαι φιλόζωη και έχω βοηθήσει δεκάδες σκυλιά», δήλωσε η κ. Αγγελίδου.

Έναν χρόνο μετά η Ρούλα Αγγελίδου εξακολουθεί να ταλαιπωρείται με τον αυχένα της που τραυματίστηκε κατά την πτώση. Υποβλήθηκε σε επίπονο χειρουργείο, ενώ βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας.