Χαλκιδική: Κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους στο Ποσείδι – «Χάθηκαν ξαφνικά από τα μάτια μας»

0
256

 

 

 

Συνεχίζονται οι αγωνιώδεις έρευνες στο Ποσείδι Χαλκιδικής για τους δύο αγνοούμενους τουρίστες στη θαλάσσια περιοχή «Μύτη», οι οποίοι αγνοούνται μετά από ένα πάρτι γενεθλίων στην περιοχή.

Ο ένας από τους τρεις της παρέας, ηλικίας 25 ετών έχει ήδη περισυλλεγεί από σκάφος του λιμενικού σώματος Χαλκιδικής και είναι ασφαλής, ενώ οι άλλοι δύο αναζητούνται ακόμη. Και οι τρεις είναι από τη Βόρεια Μακεδονία οι οποίοι βρέθηκαν στην περιοχή για να γιορτάσουν τα γενέθλια του ενός από την παρέα στην πασίγνωστη παραλία «Μύτη».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, παρασύρθηκαν από ρεύμα ενώ κολυμπούσαν. Το ελικόπτερο που συμμετέχει στις έρευνες ρίχτηκε ξανά στη «μάχη» με το πρώτο φως της ημέρας όπως και σκάφη του Λιμενικού και drones.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στις έρευνες συμμετέχει και ο αδερφός και ο πατέρας του ενός.

«Ξαφνικά χάθηκαν από τα μάτια μας»

«Ξαφνικά χάθηκαν από τα μάτια μας», ανέφεραν άνθρωποι που ήταν στην ίδια παραλία σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του Alpha.

Για τον εντοπισμό τους επιχειρούσαν ελικόπτερα, 3 σκάφη του λιμενικού και διάφορα παραπλέοντα πλοία ενώ οι έρευνες θα συνεχίζονται όσο είναι εφικτό και κατά τη διάρκεια της νύχτας από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη. Η θερμοκρασία γίνεται ο μεγαλύτερος εχθρός των δύο αγνοουμένων όπως τονίζουν άτομα που συμμετέχουν στις έρευνες.

Πρόκειται για ένα επικίνδυνο σημείο με θαλάσσια ρεύματα στο οποίο βούτηξαν οι νεαροί, όπως δήλωσε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά στο ThessToday.gr. «Ακόμη και οι ντόπιοι αποφεύγουν να κολυμπούν επειδή γνωρίζουν την επικινδυνότητά του, ενώ πολλοί τουρίστες πηγαίνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε και στο newsit.gr, ο Θέμελης Ιερισσιώτης, Συντονιστής ΕΟΔ Βάσης ετοιμότητας Κασσάνδρας: «βρισκόμαστε και εμείς εδώ για να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Πρόκειται για μια παρέα από αλλοδαπούς τουρίστες. Ευτυχώς ο ένας βρέθηκε ζωντανός. Σκάφος του Λιμενικού τον μετέφερε στη στεριά, στη Νέα Σκιώνη και τον παρέλαβε ασθενοφόρο.

Πηγή:www.newsit.gr