Αποκαλυπτικές φωτογραφίες που «δείχνουν» εμπρησμούς στον Αυλώνα

 

 

 

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες που «δείχνουν» απόπειρα εμπρησμού στην περιοχή του Αυλώνα, την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται από την πύρινη κόλαση, με νέα μέτωπα φωτιάς να «ξεπηδούν» το ένα μετά το άλλο, έρχονται στο «φως», προκαλώντας σοκ στο πανελλήνιο!

Όπως έκανε γνωστό, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας την Πέμπτη στην ενημέρωση για τις φωτιές, έχουν γίνει εννέα απόπειρες εμπρησμού στην περιοχή του Αυλώνα, ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει τέσσερες προσαγωγές υπόπτων, 2 στον Αυλώνα και 2 στο Μενίδι.

Την ώρα που η πυρκαγιά στη νότια πλευρά της Πάρνηθας (αυτή που φαίνεται από την Αθήνα) παρουσίαζε βελτιωμένη εικόνα, ξεκίνησε ένα μπαράζ διαδοχικών πυρκαγιών στη βόρεια πλευρά της Πάρνηθας και συγκεκριμένα από τον Αυλώνα μέχρι το Σικάμηνο.

Παρακάτω, στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε την τριάδα εστιών που μπήκαν στις 08:57 και στη δεύτερη τις άλλες τρεις που μπήκαν διαδοχικά στις 09:47.

Σκληρή γλώσσα Κικίλια για εμπρηστές: «Κάποιοι αλητήριο θέτουν ζωές σε κίνδυνο! Δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε!»

Νωρίτερα την Πέμπτη (24.08.23) ο Βασίλης Κικίλιας κατά την έκτακτη ενημέρωση για τα πύρινα μέτωπα που κατακαίνε στη χώρα, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, έστειλε αυστηρό μήνυμα στους εμπρηστές, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε και θα λογοδοτήσετε στη Δικαιοσύνη».

Όπως είπε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, «κάποιοι αλητήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, δάση και περιουσίες. «Είναι όχι απλά ανεπίτρεπτο, αλλά αισχρό και εγκληματικό!».

Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για εμπλοκή αγροτικού φορτηγού και για προσαγωγές υπόπτων. «Θα κάνουμε τα πάντα για να συλλάβουμε», τόνισε.

«Την ώρα που οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, οι εθελοντές μας και όλη η Πολιτική Προστασία δίνουν τεράστιες μάχες για την αντιμετώπιση πυρκαγιών που εκδηλώνονται σε όλη την επικράτεια και κάποιες από αυτές παίρνουν ανεξέλεγκτε διαστάσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων, κάποιοι αλητήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως τις ανθρώπινες ζωές», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην περιοχή Αυλώνα,  από τις  8 το πρωί έγιναν 9 απόπειρες εμπρησμού.

8:13 περιοχή Αυλώνας, πρώτη προσπάθεια.

8:57: περιοχή Σικάμηνο/ Αυλώνα τρεις προσπάθειες

9:47: περιοχή Σικάμηνο/Αυλώνα άλλες τρεις προσπάθειες

10:51: Βόρεια της Αυλώνας, μια προσπάθεια.

12:02: Βόρεια της Αυλώνας, στους πρόποδες της Πάρνηθας, μια προσπάθεια εμπρησμού η οποία πήρε διαστάσεις.

«Αυτό που συμβαίνει είναι όχι απλά ανεπίτρεπτο, αλλά αισχρό και εγκληματικό. Αναγνωρίστηκε ασημί αγροτικό ημιφορτηγό που πιθανόν εμπλέκεται στα περιστατικά. Γίνονται προσαγωγές υπόπτων. Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής, κυρίως η Ελληνική Αστυνομία και πάντως η ΕΥΠ θα κάνουν τα πάντα για να συλλάβουν τους εμπρηστές. Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα. Δεν θα γλιτώσετε. Θα σας βρούμε και θα λογοδοτήσετε στη Δικαιοσύνη», υπογράμμισε.