Ανδρέας Παπαδάκος: Το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας δεν είναι εκλογικό μαγαζάκι κανενός!

0
243

Τέσσερα χρόνια μετά την παταγώδη αποτυχία της Δημοτικής Αρχής, ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης επιστρέφει με κάλπικες φιέστες, ψεύτικες δεσμεύσεις και με «σημαία» του, το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας!
Έως πότε το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας θα είναι το εκλογικό μαγαζάκι και το προεκλογικό πυροτέχνημα του Γιάννη Λυμπέρη και της αποψιλωμένης παράταξής του;
Ο δήμαρχος Ήλιδας είχε μια ευκαιρία να προτείνει αξιώσεις του δήμου μας από τον πρωθυπουργό, στην πρόσφατη διέλευσή του από την Αμαλιάδα, όπως π.χ. ίδρυση Πανεπιστημιακής Γεωπονικής Σχολής, κατάργηση ΖΟΕ στην παραλιακή ζώνη, οδοποιίες, βιομηχανικό πάρκο κτλ. Αντ’ αυτού, του παρουσίασε μια εικόνα οργανωμένου δήμου καλώντας τον μάλιστα και στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου. Έχει επαφή ο δήμαρχος Ήλιδας με την καθημερινότητα των δημοτών του;
Το νέο ακτινολογικό, ο νέος εξοπλισμός των χειρουργείων αλλά και ο εξοπλισμός του καρδιολογικού είναι δωρεά (ξεχωριστή από τη μεγάλη δωρεά του ενός εκατομμυρίου ευρώ) του υποψήφιου δημάρχου και προέδρου του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Ανδρέα Παπαδάκου. Ο Λυμπέρης όμως δεν ενημέρωσε καν τον Ανδρέα Παπαδάκο για τις προθέσεις του.
Όπως φυσικά, δεν ενημέρωσε ούτε τον Ιατρικό Σύλλογο για τα σχέδιά του, ούτε και κανέναν άλλον επιστημονικό ή κοινωνικό φορέα του δήμου.
Έκπληξη δε μας έκανε το γεγονός ότι δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά στις δωρεές Παπαδάκου, στις προσπάθειές του, στις επαφές του και στην διαρκή αλληλογραφία του τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια με όλους της φορείς της υγείας έως και τον πρωθυπουργό, από κανέναν όσων έσπευσαν να φωτογραφηθούν με τον δήμαρχο Ήλιδας στην χθεσινή «φιέστα» του ανοίγματος της νέας πτέρυγας.
«Ουδείς επικινδυνότερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος αχαρίστου»!
Εάν ο Λυμπέρης θέλει μια φορά να ανοίξει η πτέρυγα, εγώ θέλω είκοσι. Προς αυτή την κατεύθυνση εξάλλου έκανα όλες αυτές τις δωρεές στο Νοσοκομείο. Αλλά θέλουμε να ανοίξει σωστά, νόμιμα, να είναι στελεχωμένη, να έχει διάρκεια και να προσφέρει σωστές υπηρεσίες υγείας στους συνδημότες μας. Και δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα χειροκροτήματα, ούτε τα εύσημα, ούτε οι φωτογραφίες.
Όχι να αποτελέσει για μία ακόμα φορά προεκλογικό πυροτέχνημα και πολιτικό εφαλτήριο του Γιάννη Λυμπέρη.
Έχει γίνει οριστική παραλαβή του έργου; Διοικητικά, οργανωτικά, υγειονομικά πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ασφαλή και σωστή λειτουργία της;
Ο Γιάννης Λυμπέρης ετοίμαζε «φιέστα» με τους υπουργούς Βασίλη Κικίλια και Θάνο Πλεύρη, καθώς και δύο βουλευτές του νομού. Όμως, κατάλαβαν νωρίς το παιχνίδι του Λυμπέρη και ακύρωσαν την κάθοδό τους. Τελικά, το πολιτικό «ξεβράκωμα» το έφαγαν μόνο ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Σπύρος Πολίτης και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.
(Κύριε Καρβέλη προφανώς ξεχάσατε όλα όσα είχαν προηγηθεί, τις επαφές μας και τις δεσμεύσεις σου).
Δήμαρχε Ήλιδας, Γιάννη Λυμπέρη:
• Δεν θα επιτρέψουμε να θέσεις σε κίνδυνο την υγεία των συνδημοτών μας για να υφαρπάξεις και πάλι την ψήφο τους.
• Δεν θα επιτρέψουμε να μετατρέπεις το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας σε προεκλογικό μαγαζάκι σου!
• Δεν θα σου επιτρέψουμε να καταστρέψεις ότι ακόμα έχει μείνει όρθιο στον δήμο!
• Περίγελως της πόλης και των δημοτών σου έγινες για ακόμα μια φορά Γιάννη Λυμπέρη.
Κύριε Λυμπέρη, με τις δωρεές Παπαδάκου κέρδισες τις προηγούμενες εκλογές. Αλλά εξαιτίας της αχαριστίας σου, από τον Παπαδάκο θα χάσεις στις προσεχείς εκλογές. Και μην ξεχνάς ότι, αν η αχαριστία ήταν αδίκημα, θα καταδικαζόσουν σε ισόβια κάθειρξη.
Ανδρέας Παπαδάκος
Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας και υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ήλιδας