Ανδρέας Νικολακόπουλος / Νέος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος – Συζήτησαν για όλα τα βασικά θέματα αντιπυρικής περιόδου στην Ηλεία

0
114
  • ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ

 

Με το νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Γιώργο Πουρνάρα συναντήθηκε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος ο οποίος αφού τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του συζήτησε μαζί του θέματα που αφορούν στην αντιπυρική προστασία του Νομού μας.

Ο κ. Νικολακόπουλος έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της πρόληψης επισημαίνοντας τις ιδιαιτερότητες που έχει ο τόπος μας αλλά και τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι δασικές πυρκαγιές κατά καιρούς και ειδικά τα τελευταία χρόνια στην Ηλεία.

Όπως εκτιμήθηκε ωστόσο η περυσινή περίοδος είχε θετικά χαρακτηριστικά στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων καθώς υπήρξε ετοιμότητα και εγρήγορση των πυροσβεστικών δυνάμεων που λειτούργησαν με σωστό τρόπο. Θετικό επίσης είναι το γεγονός ότι και φέτος θα υπάρχουν στο Νομό μας τα ίδια ίσως και περισσότερα εναέρια μέσα που θα έχουν ως βάση τους και πάλι την Ανδραβίδα.

 

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

 

Ο κ. Νικολακόπουλος συζήτησε επίσης με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος το σοβαρό ζήτημα της ενίσχυσης αλλά και της ομοιογένειας του ανθρώπινου δυναμικού της Πυροσβεστικής για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Για την ενίσχυση, εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί εισακούσθηκε και ένα δικό του αίτημα να αναβαθμιστεί η Υπηρεσία με Ανώτατο Αξιωματικό στο βαθμό του Ταξίαρχου – Αντιπύραρχου  κάτι που τελικώς έγινε με το πρόσωπο του κ. Βασίλη Σολδάτου Δκτή των ΠΥ Ηλείας.

Ένα από τα επόμενα βήματα ωστόσο κατά την εκτίμηση του βουλευτή της ΝΔ είναι η ενίσχυση του «κομβικού» Πυροφυλακείου των Κρεστένων  το οποίο πρέπει να αναβαθμιστεί σε πυροσβεστική υπηρεσία ή τουλάχιστον να επανδρωθεί και με θέση Αξιωματικού αφού βρίσκεται σε μια εξαιρετικώς δύσκολη περιοχή με πολλά περιστατικά πυρκαγιών και με μεγάλη δασική έκταση στον τομέα ευθύνης του.

Όσον αφορά στην ομοιογένεια του προσωπικού αυτή είναι αναγκαίο να διευθετηθεί τόσο με τους εποχικούς πυροσβέστες όσο και με τους πενταετείς που εργάζονται στο Σώμα, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση πρέπει να παραμείνουν σε καθεστώς μονιμότητας. Πρόκειται για δύο κατηγορίες – όπως είπε ο κ. Νικολακόπουλος- που βρίσκονται πάντα στην «πρώτη γραμμή» κατασβέσεων και ιδιαίτερα εδώ στην Ηλεία έχουν αποκτήσει σημαντικές εμπειρίες απαραίτητες στην μάχη κατά των πυρκαγιών. Συμπλήρωσε ότι πιθανότατα το συγκεκριμένο θέμα μπορεί σε πολύ μεγάλο βαθμό να αντιμετωπισθεί  εφόσον προχωρήσει και ο διαγωνισμός για νέες προσλήψεις διαδικασία κατά την οποία οι δύο αυτές κατηγορίες μπορούν να έχουν το πρόκριμα με την ανάλογη προτεραιότητα.

Ο κ. Πουρνάρας ευχαρίστησε τον Ηλείο βουλευτή για τις επισημάνσεις του τονίζοντας από την πλευρά του την σπουδαιότητά τους και δεσμεύθηκε να είναι σε επικοινωνία με τον κ. Νικολακόπουλο τόσο για τα προαναφερόμενα όσο και για άλλα θέματα που έχουν σχέση με την αντιπυρική περίοδο στον τόπο μας.