Ανδρέας Νικολακόπουλος: «Με την στελέχωση των Σωφρονιστικών καταστημάτων με μόνιμο προσωπικό, γίνεται πράξη ακόμη μία βασική δέσμευση της Κυβέρνησης»

0
44
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών "Αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού, κατάργηση νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου δήμων, παρακολούθηση επιδόσεων τοπικής αυτοδιοίκησης, οικονομική και διοικητική διαχείριση οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, ευζωία των ζώων συντροφιάς, κατασκευή και αναβάθμιση λειτουργούντων χερσαίων συνοριακών σταθμών και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών", Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Με αφορμή την πρόσφατη έκδοση της Προκήρυξης (6Κ/2023), με αριθμό Φ.Ε.Κ 54 – 29/12/2023, που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 160 θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, μέρος των οποίων θα απορροφηθεί από τα Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας, σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με την πλήρωση 126 θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στα Σωφρονιστικά Καταστήματα και άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου, γίνεται πράξη ακόμη μία βασική δέσμευση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Αναμορφώνουμε τον Σωφρονιστικό χάρτη και συνδράμουμε ακόμη περισσότερο, στο εξαιρετικά κρίσιμο και δύσκολο έργο που ήδη προσφέρει το προσωπικό, στις φυλακές όλης της χώρας. Στελέχη ανώτατης – και όχι μόνο – εκπαίδευσης, θα επιφορτιστούν τους επόμενους μήνες με συγκεκριμένες αρμοδιότητες, μπροστά στον στόχο που έχουμε θέσει ως ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και κατ’ επέκταση κράτησης, στα σωφρονιστικά καταστήματα. Γιατί μόνο όταν βελτιώσουμε το περιβάλλον εργασίας και προσφοράς μέσα στις φυλακές, θα μπορούμε να περηφανευόμαστε ότι ο πραγματικός σωφρονισμός, οδηγεί στην ορθή κοινωνική επανένταξη».