Αλέξης Κούγιας: Προκατειλημμένος ο εισαγγελέας κατά του αστυνομικού που πυροβόλησε 16χρονο Ρομά

0
44

 

 

Την αγανάκτησή του εκφράζει με επιστολή ο Αλέξης Κούγιας – ο δικηγόρος του αστυνομικού που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη – για την διαρροή στοιχείων της δικογραφίας και την εισήγηση του εισαγγελέα να προφυλακιστεί ο αστυνομικός.

Ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε αγανακτισμένος για την υπόθεση πυροβολισμού του 16χρονου Ρομά: «Για άλλη μια φορά θέλω να δημοσιοποιήσω την αγανάκτησή μου για την παράνομη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας, πιθανότατα πλέον μόνο από την Εισαγγελία Πλημ/κών Θεσσαλονίκης, αφού το περιεχόμενο της προτάσεως το γνωρίζουν μόνο ο Εισαγγελέας που πρότεινε και μόνο ο προϊστάμενος του, αλλά και οι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού υπάλληλοι της Εισαγγελίας στο αρμόδιο τμήμα».

Συνέχισε λέγοντας πως «το οξύμωρο σχήμα είναι, και αυτό δείχνει και την προκατάληψη κατά του εντολέως μου από την εισαγγελική αρχή, ότι η ιδία Εισαγγελία πριν από δύο μέρες διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το πώς διαρρέουν απόρρητα έγγραφα της δικογραφίας, πράξη η οποία είναι παράνομη και τιμωρείται παραδειγματικά».

Τέλος, σχολίασε με σκωπτικά και την πρόταση να προφυλακιστεί ο αστυνομικός: «Όσον αφορά την πρόταση και το περιεχόμενό της, σχεδόν 50 χρόνια δεν έχω βρει ούτε έναν Εισαγγελέα που να διαφωνεί με έναν συνάδελφό του, όταν τον καλούν να προτείνει προς το Συμβούλιο Πλημ/κών σε διαφωνία Εισαγγελέως και Ανακριτού σχετικά με την προσωρινή κράτηση κατηγορουμένου για κακούργημα.

Ευτυχώς που τη Δικαιοσύνη δεν την απονέμουν Εισαγγελείς, αλλά τακτικοί Δικαστές, αλλιώς θα ήμασταν στη φυλακή και όλοι οι Δικηγόροι υπερασπίσεως».

ΠΗΓΗ:https://www.newsit.gr/