Αλέξης Καστρινός: «Μονόδρομος η κατεύθυνση της ομόνοιας, της σύμπνοιας και της ομοθυμίας» – Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός

0
42

Κατάμεστο το Κουρβισιάνειο σε μια συγκινητική τελετή όπου βραβεύτηκε ο θρύλος της αυτοδιοίκησης Σάκης Μπαλιούκος

«Η κατεύθυνση της ομόνοιας, της σύμπνοιας και της ομοθυμίας είναι πλέον δεσμευτική και αποτελεί μονόδρομο για τις μεγάλες τομές και αλλαγές». Αυτή ήταν η κατακλείδα της ομιλίας του νέου Δημάρχου Πηνειού Αλέξη Καστρινού, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής του Αρχής, καθώς και όλων των εκλεγμένων δημοτικών και τοπικών συμβούλων, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κόσμο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης, το βράδυ της Τρίτης.
Η ορκωμοσία τελέστηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανασίου, οποίος στην σύντομη ομιλία τόνισε πως δεν πρέπει να επικρατεί η λογική του «διαίρει και βασίλευε» και πως πρέπει όλοι να βοηθήσουν τον Αλέξη Καστρινό να επιτελέσει το έργο του.

«Συνεχίζουμε λοιπόν…»
Στην ομιλία του ο νέος Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, ανέφερε τα εξής: «Ξεχωριστή μέρα η σημερινή… Μπορεί αν θέλετε να προσεγγιστεί άψογα το άκουσμά της και ως ιδιαίτερη… Χρήσιμος και δόκιμος ακόμα ο όρος σπουδαία, ιδανική ή ιδεατή …
Πέρα και έξω όμως από τους όποιους χαρακτηρισμούς αποτελεί την αφετηρία ενός νέου αυτοδιοικητικού ταξιδιού που συνοδευόμενο από τους στόχους, αλλά και την υλοποίηση οραμάτων ή και ονείρων ακόμα θα επιδιώξει την εκ νέου Ιθάκη μας, λαμβάνοντας χώρα τα απαραίτητα συστατικά έτσι ώστε στο τέλος του να χαρακτηριστεί ως επιτυχημένο.
Βασικές και αδιαπραγμάτευτες λοιπόν αρχές μας όπως αγάπη, αλήθεια, ανθρωπιά, ανιδιοτέλεια, αξιοκρατία, αξιοσύνη, αξιοπρέπεια, αποφασιστικότητα, διαφάνεια, δικαιοσύνη, ενσυναίσθηση, εντιμότητα, εργατικότητα, λογική, σοβαρότητα, συνέπεια και σύνεση θα αποτελούν τις κινητήριες δυνάμεις μας, ώστε να αντιμετωπιστούν οι όποιες ενδεχόμενες παθογένειες, οι όποιες ενδεχόμενες αρνητικές συγκυρίες και οι όποιες ενδεχόμενες αντιξοότητες παρουσιαστούν στην πορεία μας.
Συναισθανόμενοι και αντιλαμβανόμενοι την βαριά ευθύνη του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου του 2023, καλούμαστε να ξεπεράσουμε εαυτούς και να αναζητήσουμε τις πιο ευρηματικές και προσοδοφόρες λύσεις αλλά και τις απαραίτητες συνθέσεις και συναινέσεις, σεβόμενοι πάντα τις αντίθετες ενδεχομένως πολιτικές – αυτοδιοικητικές προσεγγίσεις και να οδηγήσουμε τον τόπο μας σε αναπτυξιακή και ανοδική τροχιά – πορεία.
Οι εκλογές τελείωσαν και το αποτέλεσμά τους υποδηλώνει και τον ρόλο του καθενός από τους εκλεγμένους αιρετούς, καθώς και την ταξινόμησή τους στο ανάλογο μετερίζι.
Αισιοδοξώ, πιστεύω, θέλω και ελπίζω να κατανοήσουμε όλες και όλοι μας ότι μοναδικοί αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα του τόπου μας και των ανθρώπων του.
Με αυτή λοιπόν την διάθεση και αφοσιωμένοι τα μάλα στο μέγιστο λειτούργημα της διοίκησης του Δήμου μας οφείλουμε να σταθούμε αντάξιοι στις προσδοκίες και στις επιθυμίες των συνδημοτών μας.
Με κυρίαρχους στόχους μας αυτούς που εξαγγείλαμε προεκλογικά – εγγράφως και δεσμευτικά – και που δεν προσφέρει κάτι επιπλέον η εκ νέου και σήμερα ανάγνωσή τους (λόγω σεβασμού της διαδικασίας και προάσπισης του χρόνου), αλλά και ότι νέο παρουσιαστεί και που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, αφού όπως γνωρίζουν άπαντες η πολιτική – αυτοδιοίκηση αλλάζει, εξελίσσεται και αναπροσαρμόζεται από διάφορες συνθήκες (προβλέψιμες ή απρόβλεπτες ) ή συγκυρίες.
Πριν κλείσω την σύντομη τοποθέτησή μου οφείλω να δηλώσω δημοσίως και ευθαρσώς ότι πολλά από αυτά που επιτεύχθηκαν κατά καιρούς στον Νομό μας, είχαν ως αποκλειστικούς συντελεστές τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης – νυν και πρώην – και αξίζει να το σεβόμαστε και να τους σεβόμαστε.
Μεγάλα και άξια αναφοράς, η κατασκευή του Διυλιστηρίου της λίμνης Πηνειού, η Κατασκευή και λειτουργία του Εργοστασίου Επεξεργασίας απορριμμάτων και ΧΥΤΥ στην Τριανταφυλλιά, τα σχέδια πόλης, Μονάδες επεξεργασίας λυμάτων κλπ.
Συμπερασματικά λοιπόν καταθέτω με την σειρά μου και εγώ την βούλησή μου, πως με την συνεργασία όλων των Δημάρχων του Νομού μας θα έρθουν συντομότερα, σοβαρότερα και σημαντικότερα αποτελέσματα για την Ηλεία μας.
Η κατεύθυνση της ομόνοιας, της σύμπνοιας και της ομοθυμίας είναι πλέον δεσμευτική και αποτελεί μονόδρομο για τις μεγάλες τομές και αλλαγές.
Αφού ευχηθώ Χρόνια Πολλά με Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία και Αισιοδοξία σε όλους, θα ήθελα να ευχαριστήσω δίχως όρια τους δημότες μου για την τιμή να με εκλέξουν για τέταρτη (4η) φορά ως Δήμαρχο της περιοχής μας.
Συνεχίζουμε λοιπόν…».

Παρουσίες
Στην τελετή ορκωμοσίας παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, ο νέος Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, ο νέος Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο νέος Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Μητρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Νίκος Κοροβέσης, ο Βουλευτής Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και των σωμάτων ασφαλείας.

Η πιο συγκινητική στιγμή της τελετής
Η πιο συγκινητική στιγμή της τελετής ήταν αυτή της βράβευσης του Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκη Μπαλιούκου από τον Αλέξη Καστρινό. «Νιώθω συγκλονισμένος να τιμάω σήμερα έναν θρύλο της αυτοδιοίκησης. Έναν άνθρωπο σοφό, έναν άνθρωπο σοβαρό, έναν άνθρωπο έντιμο, έναν άνθρωπο που οι συμπολίτες του για εφτά ολόκληρες τετραετίες έχουν τιμήσει. Σε οποιαδήποτε δυσκολία ως Δήμαρχος πάντα σε έπαιρνα τηλέφωνο φίλε Σάκη και είχα την ψύχραιμη λογική σου ως απάντησή μου. Οφείλω να πω ότι ο Δήμος μας με τον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων ήταν πάντα σε επικοινωνία σε πολλές δύσκολες και καθοριστικές στιγμές για μεγάλες αποφάσεις του τόπου μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο εμφανώς συγκινημένος Αλέξης Καστρινός πριν παραδώσει στον «αιώνιο» Δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων μία εικόνα της Παναγίας και μία τιμητική πλακέτα για την τεράστια προσφορά του στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Από την πλευρά του, ο Σάκης Μπαλιούκος ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την τιμή της βράβευσης και ευχήθηκε στον Αλέξη Καστρινό και σε όλους τους εκλεγέντες συμβούλους υγεία και καλή δύναμη στα καθήκοντά τους. «Αυτοδιοίκηση σημαίνει διαφάνεια, σημαίνει ανιδιοτέλεια», ανέφερε χαρακτηριστικά στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Σάκης Μπαλιούκος. Ακολούθως, όλοι οι παραβρισκόμενοι Δήμαρχοι της Ηλείας, καθώς και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος ανέβηκαν στην σκηνή του Κουρβισιάνειου για μία ιδιαίτερη αναμνηστική φωτογραφία που συμβολίζει την ενότητα του Α’ Βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.