Αιτωλοακαρνανία: Εξελίξεις για τον εργάτη που αγόρασε πλαστικό δοχείο που έκρυβε 50.000 ευρώ

0
202

 

 

 

 

H απίστευτη υπόθεση από την Αιτωλοακαρνανία προκάλεσε συζητήσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Ένας φτωχός εργάτης έγινε ξαφνικά γλεντζές και σπάταλος. Αιτία τα χρήματα που είχε βρει, μέσα σε δοχείο που αγόρασε από μίνι μάρκετ…

Μετά από ένα ντόμινο αλυσιδωτών συμπτώσεων ένας εργάτης σε στάνη, στην Αιτωλοακαρνανία, αγόρασε ένα μπουκάλι που περιείχε 50.000 ευρώ και μέσα στις γιορτές πρόλαβε να ξοδέψει το ποσό των 14.000 ευρώ!

Σε βάρος του, όπως επίσης σε βάρος ενός τσοπάνη που είναι το αφεντικό του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπεξαίρεση. Από το συνολικό ποσό, κατασχέθηκαν 36.000 ευρώ και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του μίνι μάρκετ στο χωριό Καραϊσκάκης του Ξηρόμερου, απ’ όπου είχε αγοραστεί το πλαστικό δοχείο με τον «θησαυρό».

Το μίνι μάρκετ είναι ιδιοκτησίας δύο αδελφών, ενώ τα χρήματα ανήκαν στον πρώτο και τα είχε τοποθετήσει στο πλαστικό δοχείο, χωρίς να το γνωρίζει ο αδελφός του. Στις 22 Δεκεμβρίου ο βοσκός έστειλε τον εργάτη του να αγοράσει ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο που του χρησίμευε για την μεταφορά γάλακτος.

Η αγορά έγινε όταν είχε βάρδια ο αδελφός που αγνοούσε την ύπαρξη του «θησαυρού» στο δοχείο. Οταν μετέφερε ο εργάτης το δοχείο στη στάνη, διαπίστωσε ότι περιείχε 50.000 ευρώ, έκρυψε τα χρήματα σε τουαλέτα μέσα σ’ ένα καλάθι αχρήστων και τότε άρχισε το… πάρτι.

Πρώτα απ’ όλα, βέβαια τακτοποίησε κάποιες τραπεζικές εκκρεμότητες του και αμέσως μετά πρωταγωνίστησε σε εορταστικά γλέντια κερνώντας καθημερινά τους συγχωριανούς του! Ο αδερφός που γνώριζε για τον θησαυρό, μετά από 10 μέρες συνειδητοποίησε ότι είχε πουληθεί το δοχείο και τα δύο αδέλφια ειδοποίησαν την Αστυνομία. Το μίνι μάρκετ διέθετε κάμερα ασφαλείας και όλοι οι πελάτες των τελευταίων ημερών πέρασαν από «ακτινογραφία».

Ο συνδυασμός, πλέον, ήταν εύκολος, καθώς στο χωριό ένας φτωχός εργάτης είχε γίνει ξαφνικά… σπάταλος. Εκλήθη στο Α/Τ Αστακού και ομολόγησε…

Μιλώντας χθες στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο αδερφός που είχε βάλει τα χρήματα στο δοχείο, είπε: «Εκανα κουταμάρα που επέλεξα το πλαστικό για φύλαξη ενός τόσο μεγάλου ποσού, αλλά δεν έχει νόημα να πάρει μεγαλύτερη έκταση το θέμα. Τα υπόλοιπα λεφτά μου θέλω να πάρω πίσω και τίποτε άλλο».