Άγιος Ηλίας Αμαλιάδας: Εντοπίστηκαν ανθρώπινα οστά κατά τη κατάσβεση φωτιάς

*Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πρόκειται για οστά τα οποία ήταν θαμμένα στο σημείο για μεγάλο χρονικό διάστημα

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα, βρέθηκαν Πυροσβέστες και Αστυνομικοί, το βράδυ της Δευτέρας στη περιοχή Άγιος Ηλίας Αμαλιάδας (σ.σ. θέση Κρινέικα) όταν κατά την διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στο πρανές του δάσους εντοπίστηκε τμήμα κρανίου αλλά και άλλα ανθρώπινα οστά τα οποία ήταν θαμμένα στο χώμα.
Αμέσως σήμανε συναγερμός και οι άνδρες της Πυροσβεστικής που επιχειρούσαν στο σημείο, ενημέρωσαν του Αστυνομικούς του Α.Τ. Ήλιδας για το μακάβριο εύρημα. Στο σημείο έφτασαν άμεσα Αστυνομικοί του Α.Τ. Ήλιδας καθώς και του Εγκληματολογικού Γραφείου Ερευνών που απέκλεισαν τον χώρο και προχώρησαν σε περισυλλογή των οστών, αλλά και στην φωτογράφιση του σημείου όπου εντοπίστηκαν. Παράλληλα ενημερώθηκε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών όπου και μεταφέρθηκαν τα οστά.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πρόκειται για ανθρώπινα οστά, τα οποία ήταν θαμμένα στο πρανές του δάσους όπου και εντοπίστηκαν εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί όλος ο σκελετός αλλά μόλις ένα μέρος του.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία, όσο αφορά την ηλικία ή το φύλο του ατόμου στο οποίο ανήκουν τα οστά, ενώ δεν υπάρχει κάποια «ανοιχτή υπόθεση» εξαφάνισης κάτι το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει τις Αρχές στην ταυτοποίηση των οστών.
Η ιατροδικαστική έρευνα αναμένεται να ρίξει περισσότερο «φως» στην υπόθεση, ενώ είναι πιθανό τα οστά να σταλούν από την Πάτρα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Αθήνας προκειμένου να πραγματοποιηθεί ενδελεχής έλεγχος, μέσω εξειδικευμένων εξετάσεων.