Αδελφοποίηση Δήμου Πύργου με τη Γερμανική πόλη Mölln Δεσμοί φιλίας και συνεργασίας

0
129

Με απώτερο στόχο μια μακροχρόνια συνεργασία και τη σύσφιξη των διεθνών σχέσεων με κοινωνικό, πολιτιστικό και τουριστικό πρόσημο, ο Δήμος Πύργου πρόκειται να συνάψει Αδελφοποίηση με την γερμανική πόλη Mölln.
* Η Τελετή Αδελφοποίησης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 και ώρα 19.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.
Το Σύμφωνο Αδελφοποίησης θα υπογράψει ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και ο δήμαρχος της πόλης Mölln, Ίνγκο Σέπερ, σύμφωνα με την απόφαση 93/22 που είχε λάβει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης Mölln στις 24/2/2022, ύστερα από εισήγηση των δημάρχων.
– Σκοπός της αδελφοποίησης είναι οι δύο πόλεις να επιδιώξουν την ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων και επισκέψεων στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, τέχνη και πολιτισμό της κοινωνικής ζωής καθώς και τη διεύρυνση και σε άλλους τομείς των δήμων σας μας. Υιοθετώντας από κοινού την επιδίωξη για προαγωγή της ευημερίας των πολιτών τους στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

* Η πόλη Mölln ανήκει στην περιφέρεια Herzogtum Lauenburg Γερμανίας Περιβάλλεται από πολλές μικρές λίμνες. Iδρύθηκε τον 12ο αιώνα. Γρήγορα έγινε σημαντική πόλη, λόγω της Παλιάς Διαδρομής Αλατιού, μέσω της οποίας το αλάτι που παράγεται στα αλατωρυχεία του Lüneburg (Κάτω Σαξονία) μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Βαλτικής του Lübeck και στο κανάλι Stecknitz, που ήταν πρόδρομος του σημερινού Καναλιού Elbe-Lübeck.