Αδειάζει τον Μπαλάσκα η ΠΟΑΣΥ για τους μετανάστες «σκόνη» και τα «σκουπίδια» στα Εξάρχεια

0
108

 

 

 

Αδειάζει η ΠΟΑΣΥ τον Σταύρο Μπαλάσκα, που δεν εκπροσωπεί όπως λέει σε ανακοίνωσή της την Ομοσπονδία, μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του για σκουπίδια και μετανάστες – «σκόνη» στα Εξάρχεια.

«Η Ομοσπονδία μας, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εκπροσώπηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ., διευκρινίζει ότι στο δημόσιο λόγο την εκπροσωπούν αποκλειστικά και μόνο ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας αυτής» σχολιάζουν από την ΠΟΑΣΥ και χαρακτηρίζουν τον κ. Μπαλάσκα, χωρίς να τον κατονομάζουν ως Αντιπρόεδρο Θεμάτων Μελετών – Επιμόρφωσης Αστυνομικών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων τονίζει, για μια ακόμα φορά, ότι διαχρονικά έχει εκφράσει και συνεχίζει να εκφράζει την αλληλεγγύη της στην κοινωνία, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Οι δηλώσεις Μπαλάσκα που προκάλεσαν την αντίδραση της ΠΟΑΣΥ

Να θυμίσουμε πως ο Σταύρος Μπαλάσκας εμφανίστηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και αναφερόμενος στην επιχείριση της αστυνομία στα Εξάρχεια, δήλωσε: «Εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας, ηλεκτρική σκούπα, η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά με σχέδιο, ούτως ώστε να καταλάβουν μερικοί ότι δεν θα δεχόταν η αστυνομία να μπει σαν ταύρος εν υαλοπωλείο».

Ωστόσο, όταν η δημοσιογράφος επιχείρησε να διευκρινίσει πως με τον όρο σκουπίδια, ο συνδικαλιστής της αστυνομίας δεν αναφερόταν σε ανθρώπους, τότε εκείνος πρόσθεσε: «Δεν εννοούμε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι μπορεί να αποτελούν μια σκόνη» για τους μετανάστες που απομακρύνθηκαν και συνέχισε: «εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις, τις οποίες έχουν σκληροί ποινικοί, ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι».

ΠΟΑΣΥ: Οι απόψεις που διατυπώθηκαν δεν εκφράζουν την Ομοσπονδία

«Οι απόψεις που διατυπώθηκαν δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση την Ομοσπονδία μας, πολλώ δε μάλλον τους Έλληνες αστυνομικούς που δείχνουν καθημερινά και αδιαμφισβήτητα το ανθρώπινο πρόσωπό τους και ως εκ τούτου, άμεσα θα συγκληθούν τα αρμόδια πειθαρχικά όργανά της» διευκρινίζουν από την ΠΟΑΣΥ που με την ανακοίνωση αυτή παίρνει σαφείς αποστάσεις από τον κύριο Σταύρο Μπαλάσκα.

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ σχετικά με «ηλεκτρική σκούπα που θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια» δεν προκάλεσαν μόνο αίσθηση, αλλά οδήγησαν τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να δώσει εντολή για διενέργεια ΕΔΕ. Παράλληλα, διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Αθηνών η δήλωση του κ. Μπαλάσκα. «Ποτέ δε θα έλεγα ανθρώπους σκόνη ή σκουπίδια», είπε ο ίδιος σε διευκρινιστικές του δηλώσεις στο δελτίο ειδήσεων του STAR.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ

«Η Ομοσπονδία μας, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εκπροσώπηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. από τον Αντιπρόεδρο Θεμάτων Μελετών – Επιμόρφωσης Αστυνομικών, διευκρινίζει ότι στο δημόσιο λόγο την εκπροσωπούν αποκλειστικά και μόνο ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας αυτής (άρθρο 22 παρ. 4 του Καταστατικού της Π.Ο.ΑΣ.Υ.).

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις σημερινές δηλώσεις για τις επιχειρησιακές ενέργειες στα Εξάρχεια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων τονίζει, για μια ακόμα φορά, ότι διαχρονικά έχει εκφράσει και συνεχίζει να εκφράζει την αλληλεγγύη της στην κοινωνία. Ο σεβασμός στην προσωπικότητα του ανθρώπου, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, ιδιότητας ή οτιδήποτε άλλου, είναι αδιαπραγμάτευτος!

Τέλος, γνωρίζουμε ότι, οι απόψεις που διατυπώθηκαν δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση την Ομοσπονδία μας, πολλώ δε μάλλον τους Έλληνες αστυνομικούς που δείχνουν καθημερινά και αδιαμφισβήτητα το ανθρώπινο πρόσωπό τους και ως εκ τούτου, άμεσα θα συγκληθούν τα αρμόδια πειθαρχικά όργανά της.»

Πηγή: iefimerida.gr